anadoluverumelimedya.com

Avrupa Birliği, mülteciler için Türkiye’ye verdiği 3 milyar euroyu denetleyecek

Avrupa Birliği, Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye verdiği paraları denetleneceğini duyurdu. Denetlemenin sonuçlarının bu sene içerisinde açıklanması bekleniyor.

Reklam alanı

Avrupa Sayıştayı’nın Salı günü yaptığı açıklamaya göre kurumun denetçileri, AB tarafından 2016 ile 2017 senelerinde Türkiye’ye Suriyelilerin Türkiye’deki yaşam koşullarını desteklemek için verilen üç milyar euronun kullanılmasının etkinliğini denetleyecek.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, görevi Brüksel’in mali kaynaklarının nasıl yönetildiğini kontrol etmek olan AB Sayıştayı’nın denetçileri, fonun yapısı ve işleyişinin yanısıra yapılan yardımların sonuçlarını da teftiş edecek.

Avrupa Sayıştayı’nda bu fonun denetlenmesinden sorumlu denetçi Bettina Jakobsen, Türkiye’nin özellikle Suriye’deki savaş nedeniyle çok fazla göç aldığını ve 3 milyon 800 binden fazla kişi ile dünyanın en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkesi olduğunu belirtti.

Jakobsen, “Bu nedenle AB’nin bu alandaki mali yardımının etkin bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğini incelemek önemli” dedi.

Denetleme sonucunda ortaya çıkacak sonuçların bu sene içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Türkiye’ye Suriyeli mülteciler için destek programı dahilinde AB, 2016 yılının başı ile 2017 yılının sonu arasında 72 proje ile 3 milyar euro değerinde anlaşma imzalamıştı. Avrupa Komisyonu’nun verilere göre Aralık 2017 itibarıyla bu projelere 1 milyar 85 milyon euro ödendi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.