anadoluverumelimedya.com

Terör örgütü YPG/PKK’nın 12 odalı yer altı mühimmat deposu bulundu

Başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin maşası olan terör örgütüPKK/PYD/YPG, girilemez denilen Afrin‘de de ağır bir darbe aldı. TSK’nın yurt içindeki hendek operasyonlarında hendeklere gömdüğü teröristler, sözde kanton ilan ettikleri Suriye‘nin kuzeyinde yer altını köstebek yuvasına çevirdi.

Reklam alanı

Zeytin Dalı Harekâtında Afrin kent merkezi de terörsitlerden arındırıldı. Mehmetçik bölgede eyp ve tuzakları temizlemeye devam ediyor. Arama tarama faaliyetlerinde teröristlerin yer altında inşa ettikleri tünel ve sığınaklar da tek tek ortaya çıkarılıyor.

Mehmetçik korkusu ile yer altına gizlenen PKK/PYD/YPG’li teröristlere ait 150 metre uzunluğunda 12 odalı yer altı mühimmat deposu bulundu.

Afrin’in kuzey batısındaki Cuveyk köyünde bulunan 150 metrelik tünelin, savaş uçakları ve top atışlarından korunmak amacıyla betonarme duvarlarla inşa edildiği, üzerinin toprakla gizlendiği tespit edildi.

Devasa boyutlara sahip olması dikkat çekti. Tünel, kamyonların rahatça geçebileceği büyüklükte.

12 odalı mühimmat deposunda ABD ve Rus menşeli binlerce uçaksavar ve doçka mermisi, anti tank roketi, top mermisi, çok namlulu roketatar, çeşitli ebatlarda tank mühimmatı ve TOW roketi ele geçirildi. Mehmetçik, köy halkı ve çevredeki sivillerin zarar görmemesi için depoyu imha etmedi. Askeri kaynaklar, terör örgütünün devasa cephaneliğe sahip olmasının, büyük sevkiyatlar için hazırlık yapıldığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Telef köyünde ise terör örgütünün “Siyasi eğitim kampı” bulundu. Üç katlı, bahçe ve havuza sahip binada, terör örgütü elebaşı Öcalan’a ait kitapların yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman ve afiş ele geçirildi.

Afrin genelinde keşif çalışmaları sürüyor.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.