anadoluverumelimedya.com

Akşener’den Erdoğan’ın İstiklal Marşı çıkışına çok sert tepki

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki 46. Muhtarlar Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmada İstiklal Marşı’na yeni beste yapılması gerektiğini söylemişti.

Reklam alanı

İstiklal Marşı’na yeni bir beste yapılmamasından büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Erdoğan, “İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır.

O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Mesela 34 yıllık terörle mücadele dönemimizi şöyle hakkı ile ifade edecek bir şiirimiz, bir marşımız yok” şeklinde konuşmuştu.

“ESAS GÜNCELLENMESİ GEREKEN KAFALARI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstiklal Marşı ile ilgili sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den çok sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından Erdoğan’a seslenen Akşener, “Baktı güncelleme lafı ayağına dolandı şimdi de beste yapmaya heves etti. Esas güncellenmesi gereken kafaları. Anadolu’da buna laf etti bal kabağı derler! #İstiklalMarşımaDokunma” ifadelerini kullandı.

İşte Akşener’in paylaşımı:

ekran-alintisi-407.jpg

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.