anadoluverumelimedya.com

Doğu Guta’da terör örgütleri üç alana sıkıştı

Suriye ordusu başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde terör örgütlerini teslim olmaya zorlayacak kritik adımı attı. Ordu birlikleri teröristlerin işgal ettiği bölgeleri son operasyonlarıyla üçe böldü, örgütler arasındaki bağlantı hatları kesildi

Reklam alanı

Suriye ordusu yedinci yılını dolduran savaşta, kritik bir dönüm noktasında. Şam yönetimi, Halep ve Deyri Zor zaferlerinden sonra, üçüncü büyük zaferine hazırlanıyor. Ordu birlikleri başkent Şam çevresindeki terör örgütlerini temizleme aşamasına geldi.

Doğu Guta‘da yuvalanan terör örgütleri için sonun başlangıcı geldi. Beş yıldır Şam kırsalını işgal eden terör örgütleri teslim olmaya hazırlanıyor. Suriye ordusu Doğu Guta’da stratejik operasyonlarla terör örgütlerini üç alana sıkıştırdı.

Coğrafi olarak terör örgütlerinin aralarındaki bağlantıyı kesen Suriye güçleri, örgütlerin etrafındaki çemberi her geçen gün daraltıyor. Ceyşül İslam’ın merkezi olan Duma, Ahrar Şam grubunun denetimindeki Harasta, Rahman Tugayları gibi El Kaide gruplarının olduğu Jobar ve çevresi Suriye ordusunun sıkı ablukası altında.

Başkent Şam’ı hedef alan roket saldırıları yıllardır Guta’dan yapılıyordu. Bu saldırıları sık yapmasıyla ünlü Ceyşül İslam lideri Zehran Allluş 2015 yılında öldürülmüştü. Ardından Suriye ordusu adım adım ilerledi.

TSK’nın Afrin operasyonuyla aynı zaman dilimi içerinde Guta’ya operasyon başlatıldı. Bir kaç hafta içinde Guta’nın yüzde 60’ı kontrol altın alıdı. Böylece altı milyon kişinin yaşpadığı başkent Şam’ın güvenliği için kritik eşik aşılmış oldu.

Şimdi sırada örgütlerin teslim süreci var. Şam yönetimi Suriye kökenlilere geniş af imkanları sunuyor. Yabancı militanların ve silah bırakmak istemeyenlerin İdlib’e nakledilmesi seçenekler arasında yer alıyor. Guta ahalisi radikal grupların bir anca bölgeden çıkmasını istiyor. Bu sürecin Türkiye, Rusya ve İran aradaki koordinasyonla yürütüleceği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.