anadoluverumelimedya.com

Sel: Türkiye ve Rusya yakınlaşması Kırım sorununu çözecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Kırım Tatar Türklerine yönelik dil ve kültürlerinin korunmasına ilişkin düzenlemelerine Ankara’nın destek verdiğini söyledi. Uzmanlara göre Putin’in açıklaması büyük anlam taşıyor.

“Türkiye Kırım’da destek veriyor” dedi. Türkiye’ye dostluk mesajları gönderdi.

Reklam alanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara Moskova hattındaki ilişkilere ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

“Dünya Düzeni 2018” adlı belgesel filminin gösterimi öncesinde konuşan Putin, Moskova’nın Kırım’daki bazı politikalarını Ankara’nın desteklediğini söyledi.

Putin, “Rusya ile Kırım Yetkililerinin Tatar Halkına yönelik dil ve kültürlerinin korunması hususundaki düzenlemeleri Türk Hükümeti tarafından destekleniyor” dedi.

Türkiye ile objektif bir şekilde iyi ilişkiler geliştirmekle ilgilendiklerini belirten Putin, “Türkiye büyük bir ülke. Yüzyıllar boyu Türkiye ile farklı ilişkilerimiz oldu” diye konuştu.

Kırım Kalkanıma Vakfı Başkanı Ünver Sel, Putin’in açıklamasını Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Sel, Putin’in Kırım Tatarlarına yönelik Rusya’nın politikalarının, Türkiye tarafından desteklendiği yönündeki açıklamasının büyük anlam taşıdığını vurguladı.

Açıklamanın Türkiye’nin Kırım politikasına yeni bir bakış açısı getireceğini belirten Sel, Türkiye ile Rusya yakınlaşmasının Kırım sorununu çözeceğini ifade etti.

Türkiye ile Rusya ilişkileri, Kırım başlığında farklılık arz ediyor. Kırım’ın referandumla Rusya’ya katılmasını Ankara tanımıyor.

ulusal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.