anadoluverumelimedya.com

CHP, İstanbul’da çocuk istismarına karşı sokağa indi

CHP, birçok kentte sokağa çıkarak çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarındaki artışı protesto etti ve bunun nasıl engellenebileceğine dair görüşlerini paylaştı.

Reklam alanı

İstanbul’daki eylemde il başkanı Canan Kaftancıoğlu liderliğindeki grup Sarıyer’deki Rumeli Hisarı sahilinde bir araya gelerek ‘Çocuk istismarına ‘Dur’ de!’ yazılı bir pankart açtı.

İl ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile partililerden oluşan kalabalığın katıldığı eylemde üzerinde ‘Sesimi duy’ yazılı siyah renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı.

CHP’li grup sıklıklar “Susma haykır istismara hayır” sloganını atarken eyleme denizden destek veren bazı teknelerin “Çocuk susar sen susma, istismara sessiz kalma” yazılı pankartlar astığı gözlendi.

‘Dünyada 3’üncüyüz’

Kaftancıoğlu, son 10 yılda cinsel istismar vakalarının yedi kat artarak 300 bine ulaştığını söyledi.

İl başkanı, ülkede 181 binin üzerinde ‘gelin edilmiş çocuklar olduğunu’ ifade ederek “Dini nikahlar nedeniyle gerçek sayı bunun çok üzerindedir. Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarında Türkiye, dünyada 3’üncü sırada. Onlar yazmasa da söylemese de biz her yerde söyleyecek ve susmayacağız” dedi.

‘İntikam, engellemez’

Çocuk tecavüzünün toplumsal ve ekonomik nedenlerle yakından ilişkili olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, şunları söyledi: “Devletten en büyük beklentimiz geleceğimiz olan çocuklarımızı koruma ve kollamasıdır. Hukuki yaptırımların ağırlaştırılmasını elbette öneriyoruz. Ama verilecek ceza bir kısas ya da intikamı değil, onarıcı ve caydırıcılığı hedeflemelidir. Verilen ceza ne kadar ağır olursa olsun toplum vicdanını rahatlatacak ama yeni cinayet ve tecavüzlerin gerçekleşmesini engellemeyecektir. Yaşanmış olaylar için etkin, caydırıcı ve onarıcı hukuk mekanizmaları kurulurken, gelecekte bu suçların yaşanmaması için sosyal ve ekonomik önlemlere ağırlık verilmelidir. Son 10 yılda hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına karşı acil önlem alınmasını istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerini rahatsız eden, vicdanları yaralayan bu acı olayların yersiz, mesnetsiz açıklamalarla sulandırılmasını reddediyoruz. Ülkemizde çocuk istismarının bir daha hiç yaşanmaması için kalıcı, katılımcı ve etkin çözümü savunuyoruz.”

İstanbul’un yanı sıra birçok CHP il teşkilatı da bugün sessiz kitap okuma eylemi yaptı.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.