anadoluverumelimedya.com

Dışişleri Bakanlığı: Suriye ile siyasi bir görüşme yok ama istihbari olabilir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Afrin’de yaşananların ardından Suriye devlet başkanı Beşar Esad ile görüşecek misiniz sorusu için, “Suriye ile siyasi bir görüşme yok ama istihbari olabilir” ifadelerini kullandı.

Reklam alanı

Aksoy, Menbiç’le ilgili de kesin ifadeler kullanırken, “PKK/PYD Menbiç’ten ya çekilecek ya çekilecek!” dedi. Öte yandan, Aksoy’un gündeminde ABD ile son dönemde yaşananlar vardı. Aksoy, yakın zaman içerisinde ABD ile görüşmenin olabileceğini ve bu görüşmelerin Dışişleri Bakanları başkanlığında yapılabileceğini dile getirdi.

GÖRÜŞME SİNYALLERİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Rusya’nın Türkiye’ye Şam yönetimi ile diyalog kurma çağrısını değerlendirerek,Bizim Şam rejimi ile resmi temasımız söz konusu değil. Astana çerçevesinde 3 garantör ülke olarak bizim Suriye sahasında yaşanan gelişmeleri koordine etmek için kurduğumuz bir mekanizma var. Zaman zaman bu mesajlar, Rusya ve İran üzerinden Şam rejimine de iletilmekteydi. Dolaylı bir trafiğin olduğunu biliyoruz fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde istihbarat birimimiz doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir. Doğrudan Ankara-Şam arasında siyasi veya diğer alanlarda temas trafiğimiz söz konusu değil.” şeklinde konuşmuştu.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.