anadoluverumelimedya.com

Rusya’dan ABD’ye S-400 göndermesi

Rusya’da Rostec’in Başkanı Sergey Chemezov, ABD dahil, güven içinde hissetmeyen tüm ülkelere S-400 hava savunma sistemini satmaya hazır olduklarını söyledi.

Russia Today,  “Amerikalılar güvensiz hissediyorsa eğer Rusya ABD’ye S-400 sistemlerini satabalir” başlığı ile verdiği haberde  stratejik savunma sanayı kuruluşu Rostec Başkanı Sergey Çemezov’un ABD dahil güven içinde hissetmeyen tüm ülkelere S-400 hava savunma sistemini satmaya hazır olduklarını söylediğini belirtti.

Reklam alanı

Haberde, Moskova’nın Ankara’ya S-400 karadan havaya füze bataryalarını tedarik etmeyi kabul ederek 2.5 milyar dolarlık siparişi tamamladığında Türkiye’yi “Rus teknolojisini Kuzey Atlantik savunma yapısına entegre edecek ilk NATO üyesi devleti haline getireceği” ifadeleri kullanıldı.

ABD basınına konuşan Çemezov’un S-400 sistemini Pentagon’a da teklif ettiğini anlatan RT,  Çemezov’un açıklamaları sırasında sarfettiği “S-400 saldırı bir sistemi değil, bir savunma sistemi. İstemeleri durumunda Amerıkalılara da satabiliriz” sözlerini de aktardı.

RP, Rusya’nın Almaz Merkezi Dizyan Bürosunca geliştirilen S-400 sisteminin 2007 yılından bu yana Rus Silahlı Kuvvetlerinde hizmet verdiğini belirtikten sonra sistemin Suriye’ye konuşlanmasının ardından Rusya’nın Suriye’deki “başarılı IŞİD karşıtı operasyonunun direklerinden biri olduğunu” söyledi. Haberde, şu bilgilere de yer verildi:

“Almaz Bürosu halen S-500 sistemlerini geliştirirken yurt dışından gelen S-400 siparişleri fırladı. Siparişlerinin teslimatlarını bekleyen Çin ve Türkiye’nin yanısıra Hindistan, Katar ve Suudi Arabistan halen alım müzakereleri yapıyorlar.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.