anadoluverumelimedya.com

Türkiye’nin geleceği garanti altında

MEB, Atatürk’ü müfredattan çıkarsa da Türk gençliğinin bilincinden çıkaramıyor. TLB, yarıyıl tatilinde kendi müfredatını oluşturdu, her yaştan bireyin katılımıyla Atatürkçülük Okulları’nı düzenledi

Reklam alanı

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yarı yıl tatilinde yurdun birçok yerinde Atatürkçülük Okulları düzenledi. Atatürkçülük Okulları’nın duyurusunu Ankara’daki, ‘Şehit Eren Bülbül Talebe Meclisi’ toplantısında ilan etti. Eğitim sorunları ve Atatürksüz müfredatla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Eğer MEB sorunlara müdahalede yetersiz kalıyor ve hatta daha da büyütüyorsa TLB kendi çözümünü kendi hazırlar” denilmişti.

Atatürkçülük Okulu’nun ilk durağı Muğla’ydı. Konya’dan Zonguldak’a, Adana’dan Balıkesir’e, Gaziantep’e, Denizli’ye kadar toplamda 21 merkezde yapılan eğitimlerde TGB ve TLB yöneticileri yurdun dört bir yanını gezerek liselilere ders verdi.

TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, TLB Genel Başkan Yardımcısı Uğur Aykaç, TLB Genel Sekreteri Birkan Burkan, TGB Genel Başkan Yardımcısı Bora Çelik, TGB Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Gürbüz, TGB GYK üyesi Özgür Açıkgöz, TGB Eğitim Sorumlusu Işıkgün Akfırat, TGB GYK üyesi Kaan Arslan, TGB GYK üyesi Erman Engincan, Talebe.org GYY Ali Murat Engin ve TLB İstanbul İl Sorumlusu Ersoy Akalın, farklı şehirlerde derslere katılarak eğitimler verdi. Her ilde eğitimler iki oturum şeklinde yapıldı.

TÜRK DEVRİMİNİN AYDINLARI DA O SALONDAYDI

Gençler, akıllarına kazıdıkları cümleleri eğitimlerin yapıldığı salonlara da yazdılar. Duvarların dört bir yanına ‘Milli bilimsel laik eğitim’, ‘Atatürk gibi teşkilatçı Atatürk gibi teşkilatlı’, ‘Afrin operasyonundaki Mehmetçik’e bin selam’, ‘Gönüller Afrin’de gençlik Mehmetçik’in bir adım gerisinde’ yazılı afişleri astılar. Aynı zamanda Türk Devrimi’nin eğitim alanındaki önderleri ve Türk aydınlarını da unutmadılar. Şehit Asteğmen Fehmi Kubilay, Uğur Mumcu, Kurtuluş Savaşı kahramanı Gördesli Makbule, Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Namık Kemal, Talat Paşa ve Bahriye Üçok’un gibi aydınların fotoğrafları salonlarda baş köşedeydi.

KÜÇÜK REYYAN’LA MEHMET AMCAYI BULUŞTURAN OKUL

Atatürkçülük Okulları’nın en dikkat çeken yönü liseli gençlerin dışında yetişkin bireylerin de eğitimlere katılması oldu. Okullarımızda yaş sınırı yok diyen TLB’liler, 7’den 70’e katılımcılarla okullarını tamamladı. Katılımcılardan 7 yaşındaki Reyyan ve 70 yaşındaki Mehmet amca en ön sırada oturarak sorular sordu, notlar aldı. Bir an önce liseye başlayıp TLB’ye katılmak istediğini söyleyen Reyyan okulda abla ve abilerinden yeni bilgiler öğrendiğini dile getirdi.

BİRLİKTE ÖĞRENDİLER

TaLeBe’ler, okullarda rekabet ve not kaygısının olmadığını aksine milli birlik ve bütünlüğün, Atatürk İlke ve Devrimleri’nin, milli, bilimsel ve laik eğitimin olduğunu söyleydi. Yüzlerce vatansever liselinin buluştuğu Atatürkçülük Okullarının hedefini, “Binlerce arkadaşımıza ulaşarak Atatürk Devrimlerini öğrenmek ve günümüzdeki ihtiyacını tekrar anlama” olarak belirttiler.

Atatürk’ün emperyalizme ve gericiliğe karşı verdiği mücadele, yurt içinde ve yurt dışında etkilendiği fikir akımları, milli eğitime verdiği önem ve Türk devriminin ulusal köklerinin konuşulduğu Atatürkçülük Okulları’nda, Atatürk’ün lise yıllarından itibaren başlayan teşkilatlı ve teşkilatçı hayatı liselilere sunulurken bugün teşkilatlı olmanın önemi ve gerekliliği vurgulandı. Türkiye ve dünya gündemi ile gelecek dönem planları da tartışıldı.

Atatürk’ün çizdiği yoldan giderek sorunların nasıl çözüleceği ve liselilerin yeni dönemdeki görevlerinin ve çalışmalarının ne olması gerektiği belirlendi.

ZEYTİN DALI HAREKATINA DESTEK

Eğitimlerde bölücü, emperyalizm destekli terör örgütlerini yok etmek amacıyla Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na başlayan Mehmetçik’in yanında olduklarını da vurgulayan liseliler, yaptıkları her okulda cephedeki askerlerimize selam yollayarak “Liseliler Mehmetçik’in bir adım gerisindedir” mesajını verdi.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.