anadoluverumelimedya.com

ABD’nin takviyesi Esad’dan dönüyor

HABER MERKEZİ

Reklam alanı

Afrin’de 15 günde kayıpları bine ulaşan PKK’lılar, örgütü ayakta tutabilmek için terörist takviyesine başladı. YPG, yabancı teröristlerden oluşan bir grubun bölgeye sevkedildiğini ve Rasulayn’da oluşturulan 3 otobüs terörist ile Kamışlı’dan 12 minübüsün de Afrin’e doğru yola çıktığını duyurdu. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin kontrolündeki Fişhabur’dan Kamışlı’ya geçen bir ABD konvoyunun da Afrin’e destek götürdüğü iddia edildi. Ancak, silah ve militan yardımının, Nubl ve Zehra yollarını PYD’ye kapatan Suriye Ordusu tarafından engellendiği öğrenildi.

Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı başarıyla sürüyor. 15 günde bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta, örgütün emir komuta zinciri de büyük ölçüde kırıldı. Kazanamayacaklarını anlayan teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve ÖSO unsurlarına teslim olmaya başladı. Terör örgütü ise örgütün dağılışını engellemek için özellikle sosyal medya üzerinden büyük bir yalan kampanyası başlattı. Afrin’de büyük bir direniş olduğu yalanlarını söyleyen teröristler, işgal ettikleri diğer bölgelerde bulunan örgüt üyelerini bu yalanlarla motive ederek, Afrin’e göndermeye çalışıyor.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Önceki günlerde Kuzey Irak’tan Afrin’deki teröristlere destek için yola çıkan bir grup, daha Suriye’ye giremeden peşmerge ile çatışmış ve bazı üyeleri tutuklanmıştı. Süleymaniye’den yürüyüşe başlayan PKK sempatizanları, yürüyüşlerinin 5. gününde peşmerge ile çatışmaya başlamış, büyüyen olaylarda çok sayıda terör destekçisinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenilmişti. Öte yandan Mesrur Barzani de dün yaptığı açıklamada Afrin’e yardım göndermek istediklerini açıkladı.

YABANCI BİRLİĞİ GÖNDERİLDİ

 

YPG tarafından yapılan açıklamada da yabancı teröristlerden oluşan bir birliğin bölgeye sevkedildiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama, YPG’nin internet sitesinden yapıldı. Afrin’deki teröristleri kurtarmak için yabancılardan oluşan bir grubun yola çıktığı iddia edildi. YPG’nin yabancı militanları arasında ABD, Kanada, Avutralya, İngiltere… doğumlu teröristler bulunuyor.

ABD KONVOYU YARDIMA GİDİYOR

Afrin’deki teröristlere bir yardım da ABD’den gönderildi. ABD Ordusu’na ait zırhlı güvenlik araçlarının bulunduğu büyük bir konvoyun, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi kontrolündeki Fişhabur’dan Kamışlı’ya geçtiği iddia edildi. ABD askeri sevkıyatına ait olduğu belirtilen görüntüler, sosyal medyada yayınlandı.

Ayrıca Kamışlı’dan Aydınlık’a konuşan kaynaklar, dün 12 minübüslük ayrı bir konvoyun da Afrin’e gönderildiğini söyledi. Kaynak, minübüslerde yaşlıların da bulunduğuna dikkat çekti. Kamışlı, terör örgütü PKK/PYD’nin Fırat nehrinin doğusunda yer alan merkezlerinden biri olarak biliniyor.

RASUL AYN’DAN 3 OTOBÜS KALKTI

Terör örgütü işgalindeki Ras’ul Ayn’da oluşturulan 3 otobüs ve 90 araçlık konvoy da Afrin’deki teröristlere yardım için yola çıktı. Konvoydaki terörist sayısının 400 kişi civarında olduğu bildirildi.

SURİYE ORDUSU YOLLARI KESTİ

Ancak, Afrin’e gönderilen yardımlar Suriye Ordusu tarafından engelleniyor. Suriye Ordusu, Afrin’e giden yolları PYD’nin giriş çıkışına kapatarak, büyük ölçüde takviyelerin önüne geçiyor. Son olarak Afrin’in güneyindeki Nubl ve Zehra yolları Suriye Ordusu tarafından kapatılmış, böylece PYD’nin ikmal hattı kesilmişti. Münbiç-Afrin hattını kesen ordu birlikleri, Afrin’in izole edilmesine büyük katkı sunuyor.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.