anadoluverumelimedya.com

‘Sivil doktoru paraşütle atamazsınız’

ERCAN KÜÇÜK / Aydınlık

Reklam alanı

Askeri hekimliğin önemini, kapatılan askeri hastanelerin uzman doktorlarıyla konuştuk.

GATA Haydarpaşa Komutanı emekli Tümgeneral Tarık Özkut: Askeri doktorun işi hem askerlik hem doktorluktur. Askerlik yaşam biçimidir, terbiyedir, ahlaktır, disiplindir. Her meslek grubunun kendi içinde bir anlayışı vardır. Askerlikte öncelikli olan görevdir. Askeri hekimler askeri ortamda yaşıyor. Sivil doktorlara göre savaş moduna geçmesi daha kolaydır.

Eski GATA Komutanı emekli Tümgeneral Ömer Şarlak: Dünyanın her ülkesinde hele bizim gibi etrafı düşmanla dolu ülkelerde askeri hekimlik önemlidir. Sağlık gücü güvencesi olmayan bir askerin harbetmesi kolay değildir. Yaralandığı zaman kurtarılacağına inanmazsa o askeri kolay kolay savaştıramazsınız.

‘SİVİL DOKTORU PARAŞÜTLE ATAMAZSINIZ’

Aydınlık’a konuşan bir muvazzaf askeri hekim, “TSK’da şu anda çok fazla askeri hekim kalmadı, yaklaşık 350 civarı doktor var. Askeri doktorlar içinde paraşütle atlama eğitimi alan doktorlarımız var. Sivil hiçbir doktoru yeteneği ne olursa olsun paraşütle bir yere atamazsınız. Askeri hekimler kışlada askerle birlikte nefes alan, askerle birlikte yemek yiyen, Mehmetçikle birlikte yaşayan hekimlerdir.”

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.