anadoluverumelimedya.com

İran’dan ABD’ye: “Utanç verici iki yüzlü”

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Washington’un dünya barışından söz ederken yeni nükleer silahlarla başka ülkeleri tehdit ettiğini belirterek, ABD için “utanç verici ikiyüzlülük” eleştirisini yaptı.

Ülkenin 10 ilinde Kutsal Savunma Dönemi’yle ilgili 10 kültür merkezinin açılış törenine video konferans yoluyla katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam İnkılabı’nın “zafer yıl dönümü”nü kutlarken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Reklam alanı

Mehr İngilizce’ye göre, Ruhani, ABD’nin Cuma günü açıkladığı yeni nükleer silahlanma politikasına değinirken, “Kitle imha silahları kullanımının insanlığa karşı bir suç olduğuna inanıp dünyadaki tüm nükleer silahların yok edilmesi için çaba göstermiş olan Amerikalılar şimdi ironik biçimde rakiplerine karşı kullanmak üzere nükleer silah deposunu yenilemek için bir silah yarışında içinde” sözlerini kullandı diyerek ABD için “utanç verici ikiyüzlülük” eleştirisinde bulundu.

Hasan Ruhani ayrıca, İran’ın savunma kabiliyetini geliştirme hakları konusunda hiç kimse ile müzakere masasına oturmayacağının altını çizdi.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.