anadoluverumelimedya.com

Suriye ordusu İdlib’teki stratejik El Zuhur’da kontrolü sağladı

Mustafa Birol Güger

Reklam alanı

Suriye ordusuna bağlı askeri kaynaklar Al Masdar’a yaptıkları açıklamada, Kaplan Güçleri öncülüğündeki Suriye ordusuna mensup askerlerin bugün saat 10:00 sıralarında İdlib’teki Tel El İzzo yerleşim biriminde konuşlu Hayat Tahrir El Şam’a bağlı (HTŞ – Eski adıyla Nusra Cephesi) terörist kuvvetlerin savunmasını yıkarak El Zuhur kentinde kontrolü sağladıklarını duyurdu. Askeri kaynaklar, Suriye ordusunun kısa bir süre içerisinde kalan son cihatçı unsurları da bölgeden çıkaracağını bildirdi.

ÖNCE ÜS SONRA ŞEHİR KURTARILDI

Suriye ordusu 21 Ocak’ta Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib’de, terörist grupların kontrolünde bulunan stratejik El Zuhur Askeri Hava Üssü’nü ele geçirdiğini duyurmuştu.

NUSRA VE IŞİD ABLUKA ALTINDA

Suriye ordusu ve müttefikleri bu zaferle birlikte, İdlib harekatındaki ilk askeri hedeflerine ulaşmanın yanı sıra HTŞ ve IŞİD’in, İdlib’in güneydoğusu ve Hama’nın kuzeyinde kalan son kuvvetlerini de tamamen abluka altına aldı. Bu gelişmeyle birlikte Halep’in güneyi ve El Zuhur civarında konuşlu hükümet güçleri arasında koordinasyon sağlandı.

Ocak ayı içinde, bu bölgede bulunan ve 150 yerleşim birimini içeren 400 kilometrekarelik bir alan Suriye ordusunun denetimine geçti.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.