anadoluverumelimedya.com

Okullardaki ‘Şeriat Yemini’ özel yaşammış!

Okullardaki şeriat yeminiyle ilgili CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın verdiği soru önergesini Meclis Başkanı İsmail Kahraman iade etti. Laiklik karşıtı açıklamalarıyla bilinen Kahraman, çocuklara okutulan ‘Şeriat Andı’na ilişkin önergeyi “Bunlar özel yaşama ilişkindir, özel yaşama ilişkin soru soramazsınız” sözleriyle geri gönderdi. Soru önergesinin reddedilmesine tepki gösteren Yarkadaş, “Şeriat uygulamaları, küçücük kız ve erkek çocuklarına bile dayatılıyor” dedi.

Reklam alanı

Yarkadaş, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman, okullarda okutulan bu yemini sorduğum önergeyi bu sabah geri yolladı.

Yönetmelikte olmayan bu uygulamayı sormamızı ve yapılanları denetlememizi engelliyor” ifadesini kullandı.

Çocuklara okutulan ‘Şeriat Andı’na ilişkin sorusunun “Bunlar özel yaşama ilişkindir, özel yaşama ilişkin soru soramazsınız” denilerek geri gönderildiğini belirten Yarkadaş, “Meclis Başkanı, kamusal bir alan olan okullardaki yasadışı uygulamaların üzerini örtmeye çalışıyor” tepkisini gösterdi.
Bazı okullarda yaygınlaştırılan ‘Şeriat Andı’na her koşulda karşı çıkacaklarını ve çocukları anti laik bir öğretim düzenine teslim etmeyeceklerini belirten Yarkadaş, “AKP, MEB eliyle kafasındaki gerici düzenin taşlarını örmeye çalışıyor. Meclis Başkanı da bu gerici uygulamalara tuğla koyuyor.

Okulların laikliğe karşı açılan savaşın en önemli cephelerinden biri haline getirildiğini belirten Yarkadaş, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman, sorularımızı geri göndererek, bu uygulamaların arkasında olduğunu gösteriyor. Halbuki, ettiği yemine bağlı kalması ve yapılanlara en başta kendisinin karşı çıkması gerekiyor” dedi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.