anadoluverumelimedya.com

Binler OHAL’e karşı Bakırköy meydanında buluştu

Bakırköy’de buluşan binlerce yurttaş, KESK’in çağrısı ile düzenlenen “OHAL’e Hayır”, “Ekmek, adalet, özgürlük”, “OHAL değil demokrasi” pankart ve dövizleriyle mitinge katılım gösterdi.

Reklam alanı

Mitinge katılanlar tarafından sık sık “Nuriye ve Semih onurumuzdur” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün de bulunduğu mitingde KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kazım Yılancı konuşma yaptı.
Yılancı konuşmasında, “Karanlık bir dönemden geçiyoruz ancak buradaki kararlı duruşunuz yüreğimizi ısıttığı gibi, yarınlarımız için de umut oluyor. Biz, meclisin önünde kendini yakan insanlar istemiyoruz. Biz, okula gönderdiğimiz çocuklarımızın tecavüze uğramasını istemiyoruz.  Biz, ülkemizin zifiri karanlığa boğulmasını istemiyoruz. Biz, aydınlık bir ülke istiyoruz. Özgürce yaşayacağımız bir ülkede, kardeşçe yarınlara merhaba demek istiyoruz.” dedi.

Bakırköy Dikilitaş’ta KESK’in çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi “OHAL değil, Demokrasi” mitingi gerçekleştirdi. Bir araya gelen kalabalık, sloganlarla Özgürluk Meydanı’na yürüdü. Üç arama noktasından arananlar miting alanına girdi.

“Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz”, “Nuriye ve Semih yaşasın”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “OHAL değil demokrasi, barış, özgürlük”, “İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız”, “OHAL’de 1412 dernek ve 139 vakıf 37 radyo 33 TV kapatıldı” pankartları taşındı.

“Direne direne kazanacağız”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Nuriye, Semih onurumuzdur”, “AKP’nin memuru olmayacağız”, “AKP gidecek biz kalacağız”, “Çalmadık, çırpmadık kandırılmadık”, “Ne OHAL ne darbe demokratik bir ülke”,  “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

Mitinge KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra, CHP, HDP, EMEP, Haziran Hareketi ve sol gruplar da katıldı.

Konuşmaların ardından miting sona erdi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.