anadoluverumelimedya.com

Hamaney, Trump’a meydan okudu: Cevapsız kalmayacak

İran lideri Ali Hamaney bugün sabah saatlerinde Kum’dan gelen kalabalık bir grubu kabul ettiği görüşmede yaptığı konuşmada; İran halkının 9 Dey gününden itibaren ülkenin dört bir yanında, bu taşkınlıklar ve oyunların yeni kişiler tarafından başladığı günden itibaren yürüyüşlere başladığını kaydetti.

Reklam alanı

Hamaney, düşmanların uşaklarının olaylara son vermek istemediğini gören halkın, Kum’dan Ahvaz, Hemedan, Kirmanşah, Meşhed, Şiraz, İsfahan ve Tebriz’e kadar ülkenin muhtelif kentlerinde düzenlediği gösteri ve yürüyüşler düzenlediğine işaretle, bunların sıradan ve basit bir olay olmadığını ve dünyanın hiçbir noktasında benzeri olmadığını vurguladı.

Ayetullah Hamaney, İran’daki son olaylara temasla, düşmanın geçen bu 40 senedeki tüm hareketlerinin devrime karşı saldırıdan ibaret olduğunu belirtti.

Hamaney, “İnkılap, siyasi olarak düşmanın ülkedeki kökünü kazıdı, şimdiyse düşman sürekli karşı saldırıda bulunuyor, ancak her defasında hezimete uğruyor ve halkın direnişinden dolayı bir şey yapamıyor.” ifadelerini kullandı.

İran halkının son günlerde ülke genelinde yoğun katılımıyla düzenlediği destek gösterilerine değinen Hamaney; “Bu kez de halk tüm gücüyle, ABD‘ye, İngiltere’ye ve Londra’da oturanlara ‘bu defa da başaramadınız, yine de başaramayacaksınız’ diyor.” vurgusunda bulundu.

Hamaney ayrıca; “halkın anti halk, İran’ın anti İran, İslam’ın da anti İslam mücadelesi şimdiye kadar sürdüğü gibi bundan böyle de devam edecek.” beyanatında bulundu.

Ayetullah Hamanei beynatının devamında şu açıklamalarda, kendi haklı hakları için protesto edenler ile Kuran’-i Kerim’e, İslam’a, ülke bayrağına hakaret edenler ve camiyi yakıp, yıkanlar arasında fark olduğunu ve onları karıştırmamak gerektiğini belirterek, ülkede her daim halk protestoları, talep ve isteklerinin olduğunu, bazılarının sorunlu finans kuruluşlarından rahatsız olduğunu ifade etti.

Kimsenin eylemler ve protestolara karşı olmadığını belirten Hamaney, itiraz seslerine kulak vermek gerektiğinin altını çizdi, “bu sözlere kulak verilmeli, ben dahil hepimiz sorumluyuz, hepimiz takip etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

İran karşıtı sloganlara değinen Hamaney, “Bir taraftan ‘canım İran’a feda olsun’ sloganı atarken, diğer bir taraftan İran bayrağını ateşe verdiler! Akılsızlar bu ikinin birbirine ters düştüğünü anlamadılar mı?” açıklamasında bulundu.

İran’ın düşmanları karşısında Hizbullahçı ve devrimci gençlerin göğüs gerip, kutsal savunma yıllarında 300 bin şehit verildiğini söyleyen Hameney, “canım İran’a feda olsun” diyenlerin ne zaman İran için kurban olduklarını kaydetti.

ABD’nin İran halkına düşmanlığına değinen Hamaney, ABD’nin sadece kendisinden değil İran halkı ve hükümetinden de öfkeli olduğunu çünkü halkın bu dev hareketi karşısında yenildiklerini, hükümetin İran halkına ait olduğunu ve hükümetin halka yaslandığını, bu nedenle korkmasına bir sebep olmadığını beyan etti.

ABD Başkanı Trump ve Washington yönetimini sert ifadelerle hedef alan Hamaney, “Başınız taşa değdi; tekrarlarsanız yine başarısız olursunuz. Kaç gün boyunca İran’a zarar verdiniz, bu telafisiz kalmayacak. Amerikalıların dediğine göre bile akli dengesi yerinde olmayan bu adam göstermelik oyunlarının cevapsız kalmayacağını bilmeli” diye konuştu./Aydınlık

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.