anadoluverumelimedya.com

Türkiye’den İran ve Rusya’ya tepki

Rusya, İran ve Türkiye’nin garantörü olduğu Astana süreci çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib’de Suriye hükümet güçlerinin ilerlemesine Ankara tepkili. İdlib’le ilgili Rusya ve İran büyükelçileri Türk Dışişleri’ne çağrıldı.

Reklam alanı

Sputnik’ten Hüseyin Hayatsever’in haberine göre Suriye hükümet güçlerinin İdlib’deki operasyonlarını Astana’da uzlaşılan ‘gerginliği azaltma bölgesi’ sınırlarının ihlali olarak değerlendiren Türk Dışişleri, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Fard’ı bakanlığa çağırdı.

RUS BÜYÜKELÇİYE ‘RAHATSIZLIK İLETİLDİ’
Türk Dışişleri, tepkisini Rus büyükelçiye iletti. Türk Dışişleri kaynaklarına göre, Ankara, Suriye ordu birliklerinin İdlib’deki gerginliği azaltma bölgesinin güneydoğusunda yürüttüğü kara harekatı konusunda duyduğu rahatsızlığı Rus büyükelçiye iletti.

ANKARA’YA GÖRE ‘SINIR İHLALİ’

Ankara, Suriye ordusunun gerginliği azaltma bölgesi sınırlarını ihlal ettiği görüşünde.

‘BASİT ATEŞKES İHLALİ DEĞİL’

Türk Dışişleri, Suriye birliklerinin bu şekilde ilerlemesinin ‘basit bir ateşkes ihlali olmayıp Astana’da üç garantörün varmış olduğu mutabakata aykırı olarak İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırlarının ihlali’ olduğu görüşünü elçilere iletti.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.