anadoluverumelimedya.com

Ve ABD kararını verdi! Tam 900 milyon dolarlık…

Konuyla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning,  “2017 Mali Yılı Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, Koalisyon Destek Fonu’ndan  Pakistan‘a 900 milyon dolarayrılması öngörüyordu. Bu miktar durduruldu.  Pakistan’ın peşinde olduğumuz terörist ve militan gruplara karşı ciddi adımlara  atacağını ummaya devam ettiğimizden bu miktar iptal edilmedi veya tekrar  programlanmadı.” ifadelerini kullandı.

Reklam alanı

Kesintinin kalıcı olmadığını ifade eden Manning, güvenlik destek  fonunun sadece dondurulduğunu kaydetti.

2016 mali yılı bütçesi kapsamında 540 milyon doların mart ayında  Pakistan’a verildiğini ifade eden Manning, 2017 mali yılı bütçesi kapsamında iki  yıllık olarak planlanan yardımların durumunun da bu mali yılın sonu olan ekim  ayına kadar değerlendirileceğini ifade etti.

Manning, şöyle devam etti:

“Beklentilerimiz açıktır. Taliban ve Hakani grubu liderlerinin ve  saldırı planlayıcılarının artık Pakistan topraklarında kalmaması ve oradan  saldırı düzenleyememesi gerekir. ABD bu amaçla Pakistan’a atacağı somut adımları  iletti. Fark gözetmeksizin tüm terör gruplarına karşı Pakistan ile çalışmaya  hazırız.”

Pakistan hükümeti ile bu konuyu görüşmeye devam edeceklerini ifade  eden Manning, 2018 mali yılı bütçesi kapsamında gelecek iki yıl için ayrılan  miktarın da konunun çözülmemesi durumunda askıya alınacağını ifade etti.

ABD’nin bütçe içerisinde Koalisyon Destek Fonu’ndan ayırdığı 900  milyon doların 400 milyon doları Savunma Bakanı’nın yetkisindeyken 500 milyon  doları ise bütçe kapsamında başkanın yetkisiyle veriliyor.

İki yıllık değerlendirme sürecine tabi olan yardımın 500 milyon  dolarlık kısmı genel bütçenin onayı ile Pakistan’a verilecekti. Geriye kalan 400  milyon dolar ise Savunma Bakanı’nın onayı kapsamında verilebilecekti.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.