anadoluverumelimedya.com

ABD’nin önerisi üzerine bugün BM Güvenlik Konseyi toplanacak

ABD’nin BM temsilcisi Nikki Haley bu hafta New York’ta BM Güvenlik Konseyi’nde ve Cenevre’de BM İnsan Hakları Konseyi’nde İran’daki duruma ilişkin olağanüstü toplantı yapılmasını istediklerini açıklamıştı.

Reklam alanı

İran’daki olaylar ülkenin ikinci büyük kenti olan Meşhed’de yüksek fiyatları protesto etmek amacıyla geçen hafta başlamıştı. Daha sonra hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protestolar, pek çok kente yayılmış ve 21 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı yardımcısı Sergei Ryabkov ise ABD’nin BM’de konunun görüşülmesi önerisini “zararlı ve yıkıcı” olarak nitelendirdi.

RIA haber ajansının verdiği bilgiye göre Ryabkov “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu meselede oynayabileceği bir rol olduğunu düşünmüyoruz. İran’ın iç meselelerinin BMGK’nın rolüyle hiçbir alakası yok” dedi.

Ryabkov, İran’a yönelik yeni ABD yaptırımları uygulanması olasılığı konusunda ise bu tür yöntemlerin “meşru olmadığını” söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, ABD hükümetinin barışçıl protestoları bastıran İranlı yetkililere yaptırım uygulayabileceğini belirtmişti.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.