anadoluverumelimedya.com

Türkiye, İtalya ve Fransa arasında hava savunma sistemleri anlaşması imzalandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Paris ziyareti sırasında Fransa-İtalya ortaklığı Eurosam ile Türk ortakları Aselsan ve Roketsan arasında uzun menzilli hava savunma ve füze projesi için sözleşme imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris’te Sözleşme takvimine göre üç ülkenin geliştireceği füze programının 2020’lerin ortasında hazır olması öngörülüyor. Böylece hayalet uçaklar, insansız hava araçları ve füzelerden kaynaklanan tehditlere karşı savunma imkanları sağlaması hedefleniyor.

Reklam alanı

‘İHRACAT DA YAPILACAK’

Eurosam “Ortak geliştirme faaliyetleri, Türkiye’nin kendi hava savunma ve füze sistemi geliştirme programını destekleyecek. Yanısıra ihracat ve Türkiye-İtalya-Fransa arasında daha uzun dönemli işbirliği imkanları yaratacak” açıklaması yaptı.

KASIMDA NİYET BEYANI İMZALANMIŞTI

Fransa, İtalya ve Türk savunma bakanları Kasım ayında ortak savunma projelerinde işbirliği yapmak üzere bir niyet beyanı imzalamışlardı.Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmeleri sırasında uzun menzilli hava savunma ve füze projesi için Eurosam ile Aselsan ve Roketsan arasında süresi 18 ay olan sözleşmeye imza atıldı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.