anadoluverumelimedya.com

Suriye ordusu PKK/PYD’ye karşı büyük taarruza hazırlanıyor

Mustafa Birol Güger / Aydınlık

Reklam alanı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarını işgal altında tutan ABD destekli PKK/PYD güçlerini ‘vatan hainleri’ olarak nitelendirmesinin ardından gözler Suriye ordusuna çevrildi.

İran merkezli Fars haber ajansı yayınladığı bir haberde, Suriye Ordusunun, Deyrezor’daki petrol ve doğal gaz kaynaklarını geri almak için bölgedeki PKK/PYD militanlarına saldırı hazırlığında olduğunu belirtti.

SURİYE ORDUSUNDA BÜYÜK HAZIRLIK

Öte yandan, Arapça yayın yapan El Hadath gazetesi Rus kaynaklarına dayandırdığı bir haberinde, PKK/PYD’nin yeni yılda Fırat’ın doğusundan çekilmesinin muhtemel olduğunu; Suriye Ordusu’nun seçkin birimlerinin de şimdilerde Fırat Nehri’nin doğu yakasındaki petrol ve gaz alanlarını kontrol altına almaya hazırlandığını yazdı. Suriye kaynakları ise Suriye ordusunun, Irak ordusunun Kerkük’te uyguladığı türden bir taarruz stratejisi üzerinde çalıştığını belirtti.

Habere göre, Suriye ordu komutanlığı son taarruzu başlatmadan önce Kürt gruplara, petrol ve gaz sahalarını hükümet güçlerine teslim etmeleri yönündeki son uyarıyı yapacak; olumsuz yanıt alınması halinde ise büyük taarruz başlayacak.

BAĞDADİ RİMEYLAN’A KAÇIRILDI

Hadath öte yandan, PYD ve ABD’li yetkililerin, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi ve en yakın yedi adamının Irak’tan Suriye’ye nakillerinde önemli rol oynadıklarını belirtti. Habere göre, IŞİD lideri ve beraberindeki kurmayları Irak’taki karargahlarından önce Suriye’nin Resul Ayn kentindeki bir ABD üssüne, ardından da Haseke’deki Rimeylan bölgesine tahliye edildiler.

Hadath, Suriye Muhaberatının da bu işbirliğini doğruladığını belirtti.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.