anadoluverumelimedya.com

Dikili, tarikat yurdundaki istismara karşı tek ses: Taciz ve ölüm üreten gerici yurtlar kapatılsın

BURCU CANSU / Birgün

Reklam alanı

İzmir’in Dikili ilçesinde Süleymancılar Tarikatı’na ait Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 9 öğrencinin cinsel istismara maruz bırakılmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Dikili’de emek ve demokrasi güçleri dün Dikili Meydanı’nda bir araya gelerek gerici yurtların kapatılması çağrısında bulundu.

‘Çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz’
Protesto eyleminde “Misaye Yılmaz Yurdu, Ensar, Aladağ, Kulp, Taşkent. Taciz, tecavüz, ölüm üreten gerici yurtlar kapatılsın” ile “Çocuklarımızın hayallerine dokunma” pankartları açıldı. Çocukların bu gerici ve çağdışı zihniyete teslim edilmemesi gerektiğine ilişkin sloganların atıldığı eylemde ortak basın açıklamasını Dikili Eğitim Sen Baş Temsilcisi Mustafa Hamarat okudu.

“Süleymancılar’ı bizler ve kamuoyu çok iyi tanıyor” diyen Hamarat, şu ifadeleri kullandı:

“Bunları Aladağ’dan tanıyoruz! Bunları Adıyaman’ın Besni ilçesinde, Hayrunnisa Gölbaşı Çocuk Yurdu’ndan tanıyoruz… Son yıllarda artan istismar haberleri tesadüf değil, bunlar bir zihniyetin, bir ideolojinin ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Cemaat yurtlarında denetim yapmayan, olaylar ortaya çıktığında da ört bas etme çabasına girenler bugün ilçeyi adeta bir karakola çevirmişler. Dosyaya gizlilik kararı koymuşlar. Gizlilik kararı konan soruşturmaların akıbetini hepimiz biliyoruz. Kamuoyu duyarlılığı kaybolduktan sonra dosyaların nasıl kapatıldığını unutmadık.”

Bu sessiz çığlıkların sorumlusu, AKP’dir
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ise, Aladağ davasında kapatılan köy okulları ve devlet yurtları ile milyonlarca çocuğun cemaat yurtlarına ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri eliyle nasıl teslim edildiklerine hep birlikte şahit olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi aynı cemaat yapılanması Dikili’deki öğrencilerimizin geleceklerini, hayallerini çaldı. Bu sürecin asıl sorumlusu, 4+4+4 yasasından bugüne okullarımızı, yurtlarımızı köy okullarını, yurtları kapatarak cemaatlere teslim eden Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP hükümetidir. Dikili davası, Aladağ davasında da haykırdığımız gibi Türkiye davası, memleket davası, cemaatlere teslim edilen on binlerce çocuğun sessiz çığlığına çığlık olmanın davasıdır. Mücadelemiz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesidir.”

Mitinge Valilikten yasak!
KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik de şöyle konuştu:
“AKP eliyle Türkiye’nin her yerinde örgütlenen cemaat yurtlarına teslim edilen on binlerce çocuğumuzun sesini duyurmak için Dikili’deyiz. OHAL gerekçesi ile gerçekleştireceğimiz miting İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. Baskılarınıza ve hukuksuzluğa karşı bugün Dikili’de olduğu gibi, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

***

Sıbyan mektebindeki 21 çocuk zehirlendi

İstanbul Selimpaşa’da bulunan sıbyan mektebinde eğitim gördükleri belirtilen 21 çocuğun zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Sol Portal’da yer alan habere göre, Silivri Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne bulantı ve kusma şikâyetiyle başvuran çocukların, yedikleri yemekten zehirlendikleri belirtildi. Çocukların zehirlenmelerine ilişkin adli kurumlara haber verildiği öğrenilirken, yaşanan skandalın merkezi olan gerici kurumun adres bilgilerinin gizlendiği aktarıldı. Öte yandan çocuklardan bazılarının hastaneye yatırıldığı, bazılarının da ambulanslarla tedavileri için başka hastanelere gönderildiği öğrenildi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.