anadoluverumelimedya.com

Meral Akşener: “Çaldıklarınızı geri alacağım!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti kurmaylarıyla birlikte yurt gezilerini sürdürmeye devam ediyor. Akşener’in son durağı Tekirdağ’dı.

Reklam alanı

Yoğun katılımın olduğu programda Tekirdağlı kadınlarla bir araya gelen Akşener, burada gündemi değerlendirdi.

Programın açılış konuşmasını İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Seval Erkan yaptı. Tekirdağ’ın tarımdaki yerine değinen Erkan, hükümetin ekonomideki eksikliklerine dikkat çekti.

Erkan, konuşmasının ardından kürsüye Akşener’i davet etti.

İşte Akşener’in açıklamaları:

“İYİ PARTİ CESURLAR PARTİSİDİR”

“Bugün burada olmaktan ve kadın bir il başkanımızı kurucu olduğu il binamızı açmaktan memnuniyet duyuyorum. İyi ki geldim iyi ki beraberiz.

İYİ Parti, insanların birbirine güvenmediği bir dönemde, devletin milletine güvenmediği bir dönemde kuruldu. Kadınların taciz şiddet gördüğü bir dönemde kuruldu. İYİ Parti, öncelikle bir cesurlar partisidir.

“KADINLARI İKTİDARA GETİRECEĞİZ”

İnsanlar baskı gördü. Teklif götürdüğümüz insanlar ya da bu işe dahil olmak isteyen insanlar baskı gördü. “İstifa et ya da İYİ Parti’den uzak dur” denildi. Kadınlarımız ayaklandı önce. Partiye katıldığı için zarar gören, devlet tarafından baskı altına alınan girişimci kadınlarımız var, erkeklerimiz var.

AKP’yi biliyorsunuz kadınlar iktidara getirdi. Bir önceki dönem Refah Partisi’ni de kadınlar iktidara getirdi. Can hıraş çalışan AKP iktidar olsun diye çalışan kadınları iktidar edemedi.

“KADINLARA UZANAN ELİ KIRARIM”

İYİ Parti, bir kadın partisidir ve kadınları iktidara getirecek. Kadınların aşı açık-kapaşı kavgasını kendine dert edinen erkekler bunu kullandı. Bugün bu tartışmalar aşıldı ama şimdi de kadınlarımız sokaklarda rahat dolaşamaz oldu.

Zamanında yaptığım bir konuşma için hakkımda bir fezleke düzenlenmişti. Ben başı kapalı bir kadının örtüsüne uzanan eli de başı açık bir kadının saçına uzanan eli de kırarım. Kadınları birbirine düşüren adamların ipliğini pazara çıkaracağım. İşte İYİ Parti bizi yöneten erkeklerin dayattığı bu ayrıştırmanın önüne geçecek. Bir arada açık-kapalı çalışacak kadınlarımız.

Bu kadınların ortak derdi. İşsiz kalmış çocuğu, çocuğunun cebine okula giderken koyacağı harçlıktır.

“BİR DE BAKTIK Kİ HEPSİ TURP GİBİYMİŞ”

Kendine din alimi diyen bir sapık çıktı, 6 yaşındaki çocuk evlenebilir dedi bir şey çıkmadı. Kimse bir şey demedi. Sözde tarihçi bir kişi çıktı Atatürk’ün annesine yine kadınlar üzerinden çirkin söylemler yapıldı. Bir şey yapıldı mı? Hayır. Sonra bir baktık bu adam müsveddesi Saray’da yemek yiyor. Sonra yetim Mustafa’nın anasına çirkin iftiralar attılar. İşte bu nedenle İYİ Parti kadınların hareketidir. Türkiye’yi iyileştirecek bir hareket olacak.

“İki ayyaş” diyerek bütün milli bayramlarda hastalananlara ne oldu. İYİ Parti kuruldu bir de baktık hepsi turp gibiymiş.

İYİ Parti kuruldu gerçi o da sıkıntılı bir kanun ama olsun görüyoruz ki İYİ Parti Türkiye’ye iyi geldi.

“RANT PARALARINI BEYLERİN ELİNDEN ALACAĞIZ, SİZE VERECEĞİZ”

Şimdi, İYİ Parti olarak Tekirdağ’ın fırsatlarını biliyoruz. Eğitimli insanları, çalışan kadınları, mücadele eden gençleri ve erkekleri en büyük avantajı. Türkiye’ye en fazla vergi veren illerden veren biride 300 bin kişinin yardım alıyor olması büyük bir ayıptır. Araştırdık, nedir bunun nedeni?

İnsanlar çalışıyor ama gelirleri düştü. Ekip biçmek yerine kenarda oturmanın teşvik edildiği bir yönetimde tabi ki de kazanç düşer. Soruyorum esnafa “işlerimiz düştü” diyor. Ne yapmak lazım peki? Liman ticaretini düzenlemek lazım biz bunu yapacağı. Gençlerin yeni şirketler kurup istihdam yaratmasını sağlayacağız. Uzun uzun binalarla sadece inşaat üzerinden süren ekonomiyi düzelteceğiz. Rant paralarını beylerin elinden alıp sizlere vereceğiz. Yolsuzlukta büyük bir uzlaşma var. Bazı başkanların yüzlerce dairesi olduğunu biliyor muydunuz? Parti ayırmaksızın büyük şehirlerde bir talanla karşı karşıyayız. Türkiye’nin parası yok değil. Paramız çarçur ediliyor. Reza Zarrab ne diyor. 45 ya da 50 milyon Euro diyor. Benim hayal edemediğim 5 milyon Euro. Düşünün bu para ile kaç çocuk okutulur. Kaç insan doyurulur. Zamanında FETÖ evlerinde beyinleri zehirlenen evlatlarımızın rahatla okuyacağı yurtlar yapılır.

Bütçeyi inceledik. Saray’ın harcamaları akıl alır gibi değil. Madem kadınlarla beraberiz, kadınların ekonomiye dahil olmadığı hiçbir ülke kalkınamıyor. Çalışmak isteyen kadınlarımız doğumdan sonra maaşları yetersiz geliyor. Bakım masraflarına gidiyor. Böylelikle kadınlarımız çalışma hayatından çekiliyor.

“ÇALDIKLARINIZI GERİ ALACAĞIM”

Biz mahallelerimize kreşler açtıracağız destek vereceğiz ve bu harcamaları minimuma indireceğiz. Çocuklar okuyor liseye gelince ne yapsak bilemiyoruz. Eskiden mahalle okulları vardı. Şimdi hepsi gitti. Kadınların eğitim aldığı genç kızların eğitim aldığı o okulları tekrar canlandıracağız. 3 yaşından itibaren okul öncesi eğitimin olması gerektiği gibi eğitim almasını sağlayacağız. Ben eski öğretmenim, bu eğitimin önemini biliyorum. O zaman gelsinler de çocuklarımızın beynini zehirlesinler hadi.

Ben Şırnak, Edirne, Artvin, Mardin, Bitlis’e gittim nedir derdiniz dediğimde bana etnik problemlerden bahseden olmadı. Herkesin derdi ekonomi. Biz bunları çözeceğiz. Çocuklarımızın önünü açacağız. Onlara iş yaratacağım. Diyorlar ki “Kaynağı nerden bulacaksın?” Sizin çaldıklarınızı geri alacağım.

“ŞİMDİ DE SUUDİLER ALDATTI”

Birisi çıktı Fahrettin Paşa’ya sövdü. Ne oldu şimdi Suudiler de aldattı bunları. Bu kadar çok aldatılan başka kimse görmedim

Şimdi bir de Yahudi Üstün Hizmet Madalyası var. Peki “Eyy” dedikten sonra bu madalyayı da iade edece misiniz? Kürecik’deki üssü kapatacak mısınız? Şimdi siz yüreğiniz yetip de Kudüs’teki başkonsolosluğu elçilik haline çevirebilecek misiniz?

İnsanlar heba olurken konuşuyorsunuz sonra bir bakıyoruz aynı masadasınız. Böyle bir dış politika olmaz. Biz milletimizin çıkarlarının ön plana çıkacağı bir dış politika ortaya koyacağız.

“YUNANLILAR BİLE NE OLDUĞUNU ANLAMADI”

Adalar bizimkiler için kaya parçasıymış. Şimdi beni gaza getireceksiniz yürüyeceğiz hep birlikte adalara. Sayın Erdoğan, gitti Yunanistan’da Lozan tartışması başlattı. Yunanlar bile anlamadı ne olduğunu. Bizim çok duygusal eski Başbakanımız gitti orada gözyaşları içinde döndü.

“TÜRKİYE’Yİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN”

Bunlar her şeye fetva verir oldu. Hayrettin Karaman sağ olsun. Ona fetva buna fetva bu dinin için boşalttılar. Bunların yıktığı güveni biz inşallah tekrar kuracağız. Apartmanlarda bile insanların ödü kopuyor. İnsanlar birbirine korku ile bakıyor. Bu IŞİD’ci mi? Bu PKK’lı mı? Şimdi her yerden bunlar çıkıyor.

Bir de uyuşturucu problemi var. Ben Bakanlığım döneminde bütün Amirlerle bir araya geldim. “Uyuşturucu ucuz her yerde bulunuyorsa sizden bilirim” dedim. O günler iyi gelişmeler yaşanmıştı bu konuda. Bonzai denen bir illet çıktı gençlerimizin beyinlerini boşaltan. Kadınların feryadı duyuluyor her yerden. Türkiye’yi bu hale getirenler utansın.

“TEK ADAM REJİMİNE SON VERECEĞİZ”

Ben şehitlerimize de sahip çıkacağım. Ben Apo’ya “Sayın” demedim, teröristle masaya oturmadım, şehide ‘Kelle’ demedim. Gazilerin, şehitlerin ve yakınlarının duasını almadan kimse ayakta kalamaz. Bizim görevimiz onların hayat şartlarını en üst seviyede tutabilmek.

Allah bizimle beraberdir. Son söz olarak, Atatürk’e, anasına sövülmediği. Kız çocuklarına sövülmeyen. Başı açık-kapalı kadınlara sövülmeyen. Tek adam rejimine son verilen bir Türkiye sözüyle aranızdan ayrılmak istiyorum.”

TEKİRDAĞ’DA COŞKULU AÇILIŞ

Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasının ardından çok sayıda partiliyle birlikte, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı binasının açılışına geçti.

Parti binası önünde toplanan binlerce partiliye hitap eden Akşener, burada Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e sahip çıkacaklarının vurgusunu bir kez daha yaptı.

Konuşmasını kısa tutan Akşener, kurmaylarıyla birlikte kurdele kesimine geçti. Parti binasının açılışının ardından binayı gezen Akşener ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, vatandaşlarla sohbet etti.

Akşener, daha sonra  parti binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İşte Akşener’in basın açıklamasından öne çıkanlar:

“DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRECEK 28 LİDER LİSTESİ”

Soğuk bir havada vatandaşlarımız bizi yalnız bırakmadı. Durum çok iyiydi biz de iyiyiz inşallah sizde iyi olacaksınız.

Listeye girmek benim içinde sürpriz oldu. Haberim yoktu. Ak tollerinde uğraşamayacağı bir şey. Çükü geçen sene de Tayyip Erdoğan o listedeydi. Sadece siyasetçiler yok o listede bilim insanları da var. Güzel bir şey tabi göçmen bir ailenin zorlukla okumuş bir çocuğu şimdi böyle bir listede yer almış kendine. Şimdi çocuklarımız bunun hayalini kuramaz hale geldi. Bu beni üzüyor. Sadece politikacılar olsa önemsenmeyebilirdi ama şu haliyle beni memnun etti. Kendi kendime yemin ettim bunu öğrenince İnşallah iktidara geldiğimizde eğitim için seferber olacağız. Benim yakaladığım fırsatları şimdiki çocuklarımız yakalayamıyor.

Eşit eğitim hakları çocuklarımızın elinden alındı. 28 Şubat’ta imam hatipleri aldılar. Bugün de mesele tam tersine hal aldı. Parti okulu haline çevirdiler okulları. Bu milletin çocuklarına bu büyük haksızlık. Benim yatılı kaldığım oda arkadaşlarımdan profesör olanlar var. Gerçeği söylemek gerekirse gerçekten heyecanlandım listeyi öğrenince. Geçen sene de Erdoğan vardı o listede. O da Rize’den çıkıp bu ülkenin tepesine ulaşmış bir kişi. İstanbul’da devlet okulları lağvoldu. Cumhuriyet bir işçi çocuğunu nerelere getirebiliyor görüyorsunuz. Bize bu yolu cumhuriyet açtı fakat biz bu yolları kapatıyoruz.

KOALİSYON SORUSU

“Referandum kampanyasında, o zaman biz partili değildik bizi CHP’ye yapıştırmaya çok çalıştılar ama olmadı. O seçimlerde ‘Hayır’ çıksaydı biz evimize dönecektik. Ama olmadı. O zaman arkadaşlarımızla görüştük bir merkez parti ihtiyacı hissettik ve iş buraya geldi. Şimdi İYİ Parti’nin varlığı merkez oylarını AKP’den çekiyor. CHP’nin sabit seçmeni başkasına oy vermez ama bütün partilere dağılmış merkez seçmeni uyandı. Şu an yapılan anketlerde oyumuz yüzde 20,5. ANAR’ın anketlerinde adımız geçmiyor ama orada da durum buna yakın. Yandaş bir ankette dahi etkimiz belirgin.

Hayır kampanyası içinde yer alan bloğu tahrik eden çok şey var. Dolayısı ile istenen yerine gelmeyince iftiralar başlıyor. Siyasi partiler Cumhurbaşkanı adayı göstermelidir. İYİ partinin ittifak ve baraj talebi yok. 2. Turda diyelim ki ben kaldım Sayın Erdoğan’la. Ben o zamanda söyledim herkes kendi adayını göstermeli ama CHP’nin adayı 2. Tura kalırsa ben desteklerim dedim. Buradan ittifak çıkmaz. Biz buna gelmeyiz. Bunu zamanında HDP ve PKK ile aynı masaya oturanlar düşünsün. Biz yeni bir dil getirdik İYİ Parti dediğimiz gibi Türkiye’ye iyi gelecek.

Bir dedikodu daha var. CHP’nin oylarını alır İYİ Parti Belediye Başkan adayı çıkarır. Böyle bir şey yok. Ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Doğal bir Trakyalılık var içimde. Ben şimdi bu aidiyeti burada görüyorum sahiplenmeyi hepimiz gördük, Edirne’ye de gittik biz. Neler yapıldı bu insanlara, biz bu sabrın sonuyuz.”

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

“Ben Rizeli bir arkadaşla evliyim. Tayyip Bey’le birbirini iyi tanıyan iki siyasetçiyiz. Erken seçim yapılacaksa ne Kasım’da ne Mart’ta yapılır. Bir seçim olacaksa tanıyorsam 15 Temmuz’da bağlarlar. Bu benim sadece iddiam, kesinlik anlamına gelmiyor. Hatta mahkemeye başvurup Anayasayı bile iptal edebilirler. Bakın kesinlik belirtmiyorum düşüncemi söylüyorum.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.