anadoluverumelimedya.com

Çin ile Pakistan ticarette dolardan vazgeçti

Dawn gazetesinde yayınlanan habere göre, Pakistan hükümeti ile Çin aralarındaki ticarette Çin Yuanı kullanmak için anlaşmaya vardı.

Reklam alanı

Pakistan İçişleri Bakanı Ahsan İkbal, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) için Uzun Vadeli Plan’ın (LTE) resmi lansmanı sonrasında basına verdiği demeçte , “İki ülke arasındaki ticaret için ABD doları yerine yuan kullanımını inceliyoruz” dedi.

Pakistan ile Çin arasındaki ikili ticaret, ülkeler serbest ticaret anlaşması imzalandıktan on yıl sonra 2015 yılından 2016 yılına kadar 13,8 milyar dolar değerinde oldu.

LTP; enerji, bilgi ağı altyapısı, kara ve demiryolu bağlantıları, ticaret ve sanayi parkları, turizm, tarım ve yoksulluğun hafifletilmesi konularındaki ülkeler arasında işbirliği içeriyor. Plan, üç aşamalı olarak uygulanacak ve ilk plan 2020’de bitiyor, ardından 2025’te başlayıp 2030’da tamamlanacak.

Plan çerçevesinde ülkeler, çok seviyeli işbirliğinin geliştirilmesi ve politika koordinasyonunun güçlendirilmesinin yanı sıra sınır ötesi kredi sistemi ve finansal hizmetlerin kurulması ve geliştirilmesi niyetindeler. Karaçi ve Pekin, döviz takas düzenlemelerini geliştirmeyi ve ikili bir ödeme ve ödeme sistemi oluşturmayı planlıyorlar.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.