anadoluverumelimedya.com

Vatan Partisi’nden ABD’li yetkililer hakkında suç duyurusu

Terör örgütü PKK/PYD’nin sözcüsü Talal Silo’nun Türkiye’ye sığındıktan sonra Anadolu Ajansı’na yaptığı itirafları inceleyen Vatan Partisi itiraflarda adı geçen ABD‘li yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusundan sonra Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz ve beraberindeki partili hukukçularla birlikte basın mensuplarına açıklama yapan ve şikayet dilekçesi ile şüpheli ABD’lilerin isimlerini de içeren şikayet dilekçesini basına sundu.

Reklam alanı

Cengiz açıklamasında şunları söyledi: 

Irak’ta yenilen, Suriye’de yenilginin eşiğine gelen ve şimdi Kudüs’ü İsrail’e “başkent” ilan ederek cepheyi genişletmeye çalışan ABD, Ortadoğu’yu karıştırarak bölgenin haritasını yeniden çizmeye çalışıyor. Hedefinde Türkiye var. Bölge ülkelerinin dayanışmasından tedirgin.

İran’la ticareti yargılamaya çalışan ABD, PKK/PYD’ye silah vermektedir. Bunları koordine ederek, bunlara silah sağlayarak, militanlarına eğitim vererek milli güvenliğimizi tehdit etmektedir.

Bunun açık kanıtları hergün ortaya çıkmaktadır. Son olarak bu örgütlerin Suriye’deki “Basın Sözcüsü” Silo, Türk güvenlik kuvvetlerine teslim olduktan sonra AA kanalıyla kamuoyuna açıklamalar yaptı. Türkiye aleyhine işlenen ve ağır yaptırımlar gerektiren suçları anlattı.

Silo, ABD’nin Ekim 2015’te, PKK/PYD’ye yaptığı askeri yardımları gizleyebilmek için, “SDG (Suriye Demokratik Güçleri)” adının kullanılmaya  başlandığını söylüyor, “SDG” adının bu amaçla kullanıldığını anlatıyor.

Bu itiraflar özetle şöyledir:

-Emirler, ABD’nin denetimindeki PYD/PKK’nin Kandil’den tayin ettiği liderlerden alınmaktadır.

-ABD’nin “DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilisi” Brett McGurk, General Stephen Townsend ve ABD (CENTCOM Merkez Kuvvetler Komutanı) Votel ile yapılar toplantı ve görüşmelerde, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atacak kararlar alınmıştır.

-PKK/PYD’nin silahlandırılması bu kişiler tarafından organize edilmekte; silahlar, Türkiye devleti karşı çıkmasın ve imha etmesin diye ABD’nin Kuzey Suriye’de kurduğu üslerde saklanmaktadır.

-Bu kişilerce PYD/PKK’ya eylem planları sunulmakta, emirler verilmekte,  bu plan ve eylemler doğrultusunda eylemler gerçekleştirilmektedir.

-PYD/PYD’nin, Suriye’nin kuzeyindeki komutanı konumundaki Şahin Cilo ile ABD yönetimi arasında  tam bir koordinasyon vardır. Adı geçen ABD yöneticileri ve asker kişiler, emirleri PYD/PKK lideri “Behoz Erdal”dan alanTalal Cilo ile sürekli görüşmüşlerdir.

-PKK terör örgütünün, Türkiye’deki saldırılarda kullandığı silahlar, ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde PYD’ye teslim ettiği silahlardır. Bu silahlarla Türk Ordusuna karşı eylemler düzenlenmekte ve şehitler vermekteyiz.

Bütün bu eylemlerin, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne ve devlet egemenliğine yönelik eylemlerden olduğu tartışmasızdır.

ABD yetkililerinin, bu  eylemlerde PKK/PYD ile ortak planlar yaptığı, PYD/PKK’ya silah verdiği, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütünü desteklediği, PKK/PYD’nin yetkililerindenTalal Silo’nun bu itiraflarıyla birkez daha açığa çıkmıştır.

Ülkemize yönelik bu tehdide bütün milli güçlerimizle karşı çıkmak zorundayız. Yalnızca TSK ve güvenlik güçleri değil, Cumhuriyet yargısı da tutum almalı ve yaptırım uygulamalıdır.

Bu anlayışla, Vatan Partisi olarak, Ankara C. Başsavcılığı’na başvurduk. Konunun takipcisi olacağız.

ulusalkanal

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.