anadoluverumelimedya.com

AKP’li yazardan ‘darbe girişimi’ iddiası: İnternet ve bankalar devre dışı kalacak

AKP’li Milat gazetesinde yazan Sadullah Özcan, “yeni darbe girişimi” için iddialarda bulundu. Özcan, “Durup dururken neden yazdın? Diyenler olacaktır. Açık ve net bilgim yok. Fakat dedikodular var. Bazı işaretler var. Hatta daha ileri giden iddialar var” dedi.

Reklam alanı

Özcan, yeni darbe girişiminde öncelikle bankalar, internet ve cep telefonu ağlarının kapatılacağını iddia ederek şu ifadeleri kullandı: “Şu bilinmelidir. Bir gün ABD ve Batı Türkiye’de ekip oluşturup darbe istediğinde 15 Temmuz’dan aldıkları ders ile öncelikle bankalar, internet bağlantıları, cep telefonu ağlarının devre dışı bırakılması. 15 Temmuz’un ısrarla bir laboratuar vazifesi gördüğü, daha kanlı bir darbe girişimi için eksiklikleri görme ve sosyolojik analizler yapıldığından söz ediliyor.”

YENİ GİRİŞİMİ KİM YAPACAK?
Özcan, yazısında yeni darbe girişimini kimin yapacağıyla ilgiliyse şu iddialarda bulundu:

“Bu darbe için yine maşalar bellidir. FETÖ’ nün yurtdışına kaçan ve içeride deşifre olmamış hücreleri. Bunlar ABD ve Batı’nın en önemli kaynaklarıdır. Şu an tutuklu bulunanlara ondandır sürekli ‘Az kaldı. Sabredin. Bu Zulüm bitecek’ telkinleri. Son zamanlarda bu telkinler tutuklu bulunan ailelerde de yaygınlaştı. Hatta yargılanırken salınanların ağızlarında da bu sözler dökülüyor.”

NATO İDDİASI
Sadullah Özcan, olası yeni darbe girişimine dair iddialarını şöyle sürdürdü:

“NATO karargâhında bir tatbikatta denetim dışı bazı hareketler oluyorsa bu sadece özürle kapatılacak bir olay olarak geçiştirilemez. Yarın NATO ana karargâhında Darbe’ye karışacak askerlerin imkânları arttırılıp darbe dışı askerlerin yetkileri ellerinden alınacak olursa, darbeci pilotların ateş gücü serbest bırakılıp, darbe karşıtı pilotların ateş gücü elinden alındığında Türkiye ne yapabilecek? ABD yapımı F16’ların tamamının kilitlenmesi halinde mesela. Şu anda darbe hazırlığı dâhilinde 15 Temmuz’da başarısızlığa neden olan aksaklıklar için tedbir alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Fakat çok gizli bir hazırlık göz ardı edilmemelidir. Hatta hangi nedenle olursa olsun askeri uçakların yüklediği mühimmatlar dâhil kesinlikle denetim altında olmalıdır. Hareketlilikler sürekli izlenmelidir. Çok hoş sesler yok.”

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.