anadoluverumelimedya.com

Eski devlet başkanı Saakashvili çatıya çıkmıştı… Gözaltına alındı, destekçileri polisin elinden aldılar

Eski Gürcistan Başkanı Saakashvili’nin Ukrayna’daki evine güvenlik güçleri baskın yaptı. Bu esnada çatıya çıkan Saakaşvili, intihar tehdidinde bulundu. Daha sonra gözaltına alınan Saakaşvili destekçileri ile polis arasında çatışma yaşandı. Reuters, destekçilerinin Saakaşvili’yi polis aracından aldığını duyurdu.
Sabah saatlerinde Saakaşvili’nin evine gelen güvenlik güçleri evde arama yapmaya başladı. Aramanın sürdüğü sırada çatıya çıktığı öğrenilen Mihail Saakaşvili’nin, kendine dokunulması halinde çatıdan atlayacağını söylediği öğrenildi. Güvenlik güçleri ile Saakaşvili arasındaki görüşmeler uzun süre devam etti.

Reklam alanı

Gürcistan eski Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, 2014 yılındaki Euromeydan olaylarında göstericilere destek vermiş, değişen yönetim ile birlikte Odesa Valiliği görevine atanmıştı. Bir süre sonra Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından görevinden alınan Saakaşvili’nin Ukrayna vatandaşlığı da iptal edilmişti.

Ukrayna’yı terk etmek zorunda kalan, 10 Eylül’de ise tartışmalı bir şekilde Polonya’dan Ukrayna’ya giren Mihail Saakaşvili, bir süredir Ukrayna’da protesto gösterileri düzenliyor.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.