anadoluverumelimedya.com

“Vazgeçtim istifa etmiyorum”

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan 4 Kasım’da istifasını duyuran; ardından Fransa üzerinden ülkesine döndükten sonra 22 Kasım’da istifasını askıya alan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, görevinde kalmaya devam edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile yeni hükümet için müzakerelere başlayan Hariri, “Eğer Hizbullah yeni dengelerle kurulacak, yeni hükümeti kabul etmezse giderim” dedi. Hariri Mayıs 2018’de yapılması planlanan seçimlerin de erkene alınabileceğinin işaretlerini verdi.

Reklam alanı

Amerika’nın Sesi’nden Arzu Çakır’ın haberine göre Fransız haber kanalı C News’a konuşan Hariri, gazeteci Jean Pierre Elkabbach’ın sorularını yanıtladı. Hariri “Bugün hala Başbakan mısınız?” sorusuna, “Evet, hala görevimin başında bir Başbakanım” yanıtını verdi. “Bir süreliğine mi, kalmak üzere mi?” sorusuna ise, “Eğer Cumhurbaşkanı Aoun ile diyalog devam ederse elbette kalmak üzere” dedi.

“Neden istifasını askıya aldığı” sorusu üzerine de Hariri, “Benim için Lübnan’ın istikrarı herşeyden daha önemli. Cumhurbaşkanı Aoun benden istifamı askıya almamı istediğinde kendisine bazı problemleri çözmek gerektiğini söyledim. Şimdi kendisiyle bu problemlerin çözümü için diyalog içindeyiz ve Başbakan olarak kalma kararı aldım. Sonuçlar benim için çok önemli. Lübnan’ın istikrarlı olmasını, kan akmamasını istiyorum” yanıtını verdi.

“OLUMLU ŞOK YARATMAK İSTEDİM”

Lübnan’ın, Hizbullah gibi bölgesel bir problemi tek başına çözemeyeceğine işaret eden Hariri, “Çünkü Hizbullah, İran’da, Lübnan’da, Suriye’de, her yerde ve bu İran yüzünden. Ben ilişkileri geliştirmek için Riyad’a gittim. Çok büyük bir problem olduğunu görünce, olumlu bir şok yaratmak istedim. Orayla ilgili bir sürü hikaye anlatıldı ama ben kendime saklıyorum. Çünkü ben bu tartışmalara girmek istemiyorum. Benim için önemli olan Lübnan’ın istikrarı. Şimdi Lübnan’dayım ve Lübnan’ın geleceği için çalışıyorum” diye konuştu.

Riyad’daki günlerinim ülkeyi yönetme cesaretini azaltmadığını, tam tersine daha kararlı döndüğünü dile getiren Hariri, “Lübnan halkının onları birleştiren birine ihtiyacı var. Son üç haftada olup bitenler karşısında Lübnanlılar benim etrafımda birleşti. Belki de istikrarın sembolü haline geldim. Lübnan’da bu istikrarı sağlamak benim görevim. Eğer bir araya gelir ve gerçekten birlikte çalışırsak, başarabiliriz. Dünyada bizi destekleyen müttefiklerimiz, dostlarımız var” dedi.

odatv

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.