anadoluverumelimedya.com

‘FETÖ’nün para kasası’ MİT operasyonuyla getirildi…

FETÖ’nün para kasası olarak bilinen işadamı Memduh Çıkmaz, Sudan’da yakalandı. 2016 yılında Sudan’a kaçtığı tespit edilen Çıkmaz, MİT’in düzenlediği sınır ötesi operasyon ile yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Reklam alanı

Milli İstihbarat Teşkilatı, FETÖ‘ye yönelik önemli bir operasyona imza attı. Operasyon adresi Sudan, hedef FETÖ’nün “para kasası” olarak anılan firari işadamı Memduh Çıkmaz‘dı.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre MİT, yurtdışına kaçan FETÖ üyelerini yakalamak için özel bir ekip kurdu. Bu ekip yurtdışındaki istihbarat teşkilatları ile bilgi paylaşımı yapıyor, fiziki ve teknik takip için birlikte çalışıyor.

MİT’in özel ekibi, uzun süredir Memduh Çıkmaz’ın izini sürüyordu. Yaklaşık 2 ay önce önemli bir istihbarat aldı. Çıkmaz’ın Sudan’da olduğu tespit edildi, gizlendiği adres belirlendi.

Silahlı terör örgütü yöneticiliğinden hakkında yakalama kararı bulunan Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi’nin (NISS) ortak operasyonuyla yakalandı. İlk sorgusu Sudan’da yapılan Çıkmaz, işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye’ye getirildi.

Çorum’da petrol istasyonları ve tuğla fabrikası bulunan Çıkmaz, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı ile 2016 yılında yurtdışına kaçtı. FETÖ’nün para kasası olduğu saptanan Çıkmaz’ın, Çorumlu iş adamalarından “öşür” adı altında haraç topladığı, bu paraları Sudan üzerinden FETÖ’ye aktardığı tespit edildi.

Çıkmaz’ın yakalanması için yapılan operasyonun diğer Türkiye için önemli bir “diplomatik atak” olduğu belirtililiyor.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.