anadoluverumelimedya.com

NATO krizinden sonra Hulusi Akar’dan ilk açıklama

Kanada’da düzenlenen Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’nda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO tatbikatındaki “Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı” skandalına ilişkin, “Yakın zamanda NATO’nun düzenlendiği askeri tatbikatların birisinde söylenilenlere göre, bireysel olarak ve belki de FETÖ tarafından desteklenmiş kişiler tarafından gerçekleştirilmiş çirkin ve kabul edilemez bir olay yaşandı” dedi.

Reklam alanı

NATO’nun tarih boyunca var olmuş en başarılı ve en etkili askeri organizasyon olduğuna dikkati çeken Orgeneral Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“NATO idarecileri, zamanında ve gereğine uygun bir şekilde tepki gösterdi. Kimsenin müttefikliğimizi ve dayanışmamızı baltalamasına izin vermemeliyiz”

Akar, Türkiye’nin, NATO’nun Doğu ve Güneydoğu kanadını koruduğunun altını çizerek, Türkiye’nin NATO içinde en çok askere sahip ülkelerden biri olduğunu ve Türkiye’nin 11 farklı ülkedeki 14 NATO misyonuna destek verdiğini vurguladı.

Forumda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Orgeneral Akar, son 25 yılda dünya genelinde yeni aktörlerin ortaya çıkmasıyla değişimin gözlemlendiğini söyledi.

Orgenaral Akar, Soğuk Savaş sonrasında güvenlik ortamının değiştiğini, bu şekilde ortaya çıkan sorun ve değişimlerle mücadele etmek için güçlü liderliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, “Bu noktada, terörist organizasyonların diğer terörist organizasyonlara karşı ya da vekalet savaşlarında kullanılmasının bizi tehlikeli bir uygulamaya götürdüğünü söylemem lazım.” ifadelerini kullandı.

Ortadoğu’da rejimlerin hızlı şekilde değişim geçirdiğini söyleyen Akar, “YPG, PYD ve PKK, birbirlerine eşit ve özelikle dikkat edilmesi gereken örgütlerdir. Bunlar, birçok ülke ve uluslararası örgüt tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiştir.” diye konuştu.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.