anadoluverumelimedya.com

CHP’li Özel: Demokrasiden yana herkesle ittifak yapacağız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ittifak tartışmalarına ilişkin, “Buradaki büyük ittifak, şaibeli ve mühürsüz oylarla kıl payı kaybedilmiş anayasa referandumundaki birlikteliğin bir kez daha yansımasına kimse şaşırmasın ama bu cumhuriyetçilerin, vatanseverlerin ittifakıdır. Bu partilerin ittifakı değildir. Partiyle ittifak yok ama tüm demokrasi güçleriyle gönül ittifakı var” dedi.

Reklam alanı

“AKP İLE MHP REJİM ÜZERİNDEN BİR PAZARLIĞA GİRDİ”

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Özel, ittifak tartışmalarını değerlendirerek şunları söyledi:

“Aslında iki tane geleceğinden endişe duyan parti, rejim üzerinden bir pazarlığa girdiler, AKP ile MHP. Eskinin katı baraj savunucusu MHP, bugün barajın kaldırılmasını söylüyor ve AKP ile MHP aynı dilden konuşuyorlar. Barajın 50 artı 1 olduğunu söylüyorlar. Diğer siyasi partiler barajına ihtiyaç olmadığını söylüyorlar. Oysa 50 artı 1 olan, cumhuriyet rejiminin yerine koydukları yeni saray rejiminde sarayda kimin oturacağına karar verme.

“SARAY REJİMİ VE SARAY REJİMİNİN AMİRİ”

Bu saray rejimi ve saray rejiminin amiri, patronuna ihtiyaç duyduğu oy ve MHP buna destek vermekle bu ittifakı kurmaktan bahsediyor. Meclis’te hala yüzde 10 baraj var ve bugün gelinen noktada o barajı dahi geçemeyeceğinden endişe eden bir MHP var. Bugün AKP de MHP de yeniden seçime girildiğinde vatandaşın kendilerine atacağı tokadın farkındalar. Bugün aslında geçmişte zihinlerinde kurduğu ittifakı dillendiriyorlar, yarın da kağıt üstüne dökerler.

“DEMOKRASİDEN YANA HERKESLE İTTİFAK YAPACAĞIZ”

Biz önümüzdeki dönemde cumhuriyetten yana, demokrasiden yana, parlamenter sistemden yana herkesle ittifak yapacağız ama bu ittifakın referandumda olduğu gibi bir birlikte davranma, birlikte sahip çıkma, birlikte koruma ittifakı olduğunun, ülkeyi birlikte koruma ve yeniden demokrasiyi kurtarma ittifakı olduğunun altını çizeriz. Ancak siyasi partilerle aday göstermemek üzerinden bir ittifak arayışı zaten olmaz. Çünkü önemli olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda herkesin en güçlü adayları bularak en çok kişiyi ikna edebilmesidir. Eğer olursa ikinci tur iki tane aday olacak.

“BU CUMHURİYETÇİLERİN VATANSEVERLERİN İTTİFAKIDIR, PARTİLERİN İTTİFAKI DEĞİLDİR”

Görünen o ki bu saray rejiminin mühendisiyle, saray rejiminin müteahhidiyle; hem sarayın müteahhidi hem mühendisiyle cumhuriyet, demokrasi, parlamenter sistemin savunucuları arasında bir ikinci tur olacak. Buradaki büyük ittifak, şaibeli ve mühürsüz oylarla kıl payı kaybedilmiş anayasa referandumundaki birlikteliğin bir kez daha yansımasına kimse şaşırmasın ama bu cumhuriyetçilerin, vatanseverlerin ittifakıdır. Bu partilerin ittifakı değildir. Parti olarak, Türkiye’de iktidara ana muhalefet partisi ve iktidarın en büyük adayı olarak elbette ki CHP’nin bir ittifak kurmaya ihtiyacı yok. Ama biz başardığımızda kazananın demokrasi ve parlamenter sistem olmasını ve güçlü bir parlamenter sisteme kavuşmayı ve bunu kurmayı vaat edeceğiz.

Elbette ki adayımız halktan en çok oyu alabilecek ve geçiş sürecini en iyi yönetebilecek, hem halkın yüzünü hem de demokrasinin yüzünü güldüren en güçlü aday olacaktır.

“TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE GÖNÜL İTTİFAKI VAR”

Partiyle ittifak yok ama tüm demokrasi güçleriyle gönül ittifakı var ve ancak bu ittifak birlikte olabilirse kazanabilir. Onu görüyoruz. Bugün artık psikolojik üstünlük ve psikolojik olarak iktidar, vatanseverlerin, Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin ve gerçekte Gazi Mustafa Kemal’den hiçbir zaman ayrılmamış olanların yurtseverlerin ve biz hiç az değiliz.”

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.