anadoluverumelimedya.com

Irak’ta 7.3 büyüklüğünde deprem… Türkiye’nin Güneydoğu illerinde de hissedildi

Irak’ın Halepçe kentinde 7.3 büyüklüğünde deprem oldu. Mirror’da yer alan bilgilere göre, deprem yerin 34 kilometre altında gerçekleşti. Depremin 103 kilometrelik alana etki ettiği belirtiliyor. Yerel saatle 21:18’de meydana gelen deprem Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’daki bazı illerinden de hissedildi. Deprem, Irak ve Türkiye’nin yanı sıra, Suriye, İran, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Reklam alanı

Deprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman’da korkuya neden oldu. Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Depremin ardından Süleymaniye’deki 8 köyde büyük hasar olduğu belirtildi.

Türk Kızılayı’ndan açıklama: Ekiplerimiz bölgeye sevk edildi

Türk Kızılayı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Irak’ın Süleymaniye kentinde meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası ekiplerimiz bölgeye sevkedilmiştir” dedi.

Deprem Türkiye’deki fayları tetikler mi?

CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Ali Pınar Irak’taki 7.3’lük depremin Türkiye için oluşturacağı riski değerlendirdi. Pınar konuyla ilgili, ‘Güneydoğu bölgesindeki faylara 300-400 kilometre uzaklıktadır. Dolayısıyla bu büyüklükteki bir depremin bizim bölgelerimizdeki fayları tetikleyeceğini düşünüyorum” dedi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.