anadoluverumelimedya.com

İran’dan bölgede yatırım hamlesi! Türk yatırımcılara İran kapıları açık

Bölgesel ticaretin önem kazandığı günlerde İranIrak ve Katar’a en en yakın noktada yabancı yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyor.

Reklam alanı

İran’ın güneyinde yer alan Ervend Serbest Ticari bölgesi, hem kara yolu hem de deniz taşımacılığı ile başta Katar olmak üzere körfez ülkelerine ihracat yapmayı planlayan Türk yatırımcılara da kapılarını açıyor.

Tahran’da düzenlediği basın toplantısında yatırım bölgedeki yeni fırsatlara dikkat çeken Ervend Serbest Ticaret ve Sanayi Bölgesi Başkanı İsmail Zamani, yaşanan yeni gelişmelerin bölgesel yeni olanaklar yarattığını söyledi.

Ervend serbest ticaret ve sanayi bölgesinin İran körfezi ülkeleriyle deniz ulaşımı, Irak ile kara sınırının bulunduğuna dikkat çeken Zamani, Türk yatırımcılar için kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Zamani, enerji ve ulaşım, işçilik ve vergilendirme konularında avantaj yarattıklarına dikkat çekerek, bölgede, Çin ve Almanya başta olmak üzere Irak’lı yatırımcıların bulunduğunu söyledi.

Ervend serbest bölgesinde, petro kimya, yenilenebilir enerji ve bazı elektrikli ev eşyaları üretimi konusunda işletmeler bulunuyor. Aynı zamanda Türk yatırımcılar körfez ülkeleri için burada çok cazip üretim ve ihracat fırsatlarından yararlanabilir.

İnşaat, gıda, deniz ürünleri, demir, beyaz eşya, makine, sebze ve meyve, Ervend serbest ticari ve sanayi bölgesinin Irak’a ve körfez ülkelerine yaptığı ihracatın en önemli ürünlerini oluşturuyor.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.