anadoluverumelimedya.com

Hürriyet Hareketi kuruldu

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen üniversite öğrencileri, cumhuriyetin kurucu ilkelerinin ve laikliğin gerici saldırılarla tahrip edilmesine, tarikat ve cemaatlerin devlet kadrolarını ele geçirmesine, gençliğin gelecek güvencesinin yok edilmesine karşı mücadele etmek amacıyla Hürriyet Hareketi çatısı altında bir araya geldi. “İstibdata Karşı Hürriyet” sloganıyla yola çıkan Hürriyet Hareketi tarafından dün Ankara’da düzenen kongreye 55 il ve 70 farklı üniversiteden üniversite öğrencileri katıldı. Kongrede deklarasyon ile ilan edilen Hürriyet Hareketi’nin, “Adım adım her gün büyüyerek; binler, on binler ve yüzbinler olarak hürriyete doğru yürümeyi hedeflediği” belirtildi.

Reklam alanı

Deklerasyonda ayrıca; Cumhuriyetin bu coğrafyaya kazandırdığı değerlerin ağır şekilde tahrip edildiği belirtilerek “Cumhuriyeti oluşturan ilkelere sistematik şekilde yapılan bu saldırılara dur demek Hürriyet mücadelesi etrafında buluşan bu memleketin gençlerinin tarihi bir sorumluluğudur” dendi.

İlk etkinliğini kitlesel bir şekilde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapmayı planlayan Hürriyet Hareketi, Türkiye’deki bütün üniversitelerde oluşturacakları birimler ile Cumhuriyet değerlerini savunacak çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.