anadoluverumelimedya.com

Spor Bakanlığı’yla Milli Eğitim’in yapamadığı

Arif Kızılyalın / Cumhuriyet

Reklam alanı

Türk sporunun en büyük sorunudur; Milli Eğitim Bakanlığı’yla Spor Bakanlığı’nın koordineli olarak çalışmaması. 
Bilinir ki iyi eğitim peşinde koşuyorsanız spora vakit bulamazsınız. Ya okuyup ‘adam olacaksınızdır’ ya da iyi sporcu. Arada istisnalar çıksa da bu kısırdöngü, sporun kapanmayan yarasıdır. 
Çünkü sabahtan akşama kadar okula giden bir çocuk, spora vakit ayırsa ödeve zaman bulamaz; ödev yapsa antrenmana yetişemez. 
Ve şimdi bu kısırdöngü kırılmak üzere…
İstanbul’da mucizevi projelere imza atan Beylikdüzü Belediyesi, bugün bir tesis açıyor. Bu spor kompleksinin adı Aydın Örs Basketbol Salonu. Sanırım Aydın Örs’ü tanımayan yoktur. Aydın Hoca, Türk basketbolunun son 50 yılına damgasını vuran, Efes Pilsen’le (o dönemdeki ismi) Avrupa Kupası şampiyonluğu kazanan ilk antrenördür. Yine Türk Milli Takımı’nın en başarılı 2 hocasından biridir (Tanjevic’le beraber). Ve şimdi Aydın Hoca’nın isminin verildiği bu spor kompleksi bir ilki gerçekleştirecek. Çünkü Aydın Örs Spor Salonu, sadece bir spor salonu değil. Aynı zamanda bir öğrenci yurdu. Ve bu yurdun içinde sadece antrenman alanı yok; serbest zaman bölümleri, fitnes ve etüt salonları var. Ve yine bu salonun yanında Yaşar Acar Fen Lisesi bulunuyor. Bu lisede okuyan basketbol tutkunu başarılı çocuklar, özel statüyle Aydın Örs Salonu bünyesindeki yurtta konaklayabilecek. Hem eğitim hem spor bir arada gerçekleşecek. Üstelik yurdun hem kız hem erkek öğrenci bölümleri var. Yani Türkiye’ye Koraç şampiyonluğu getiren Aydın Örs’ün adını taşıyan salondan 3-5 yıla kalmadan profesyonel seviyede kız ve erkek basketbolcular yetişecek. Üstelik bu çocuklar hem Milli Takım’da oynarken hem de eğitimlerini aksatmadıkları için ülkenin kaliteli üniversitelerinde eğitim alabilecek. 
Evet, yıllardır Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı’nın başaramadığı bu koordineyi bir belediye gerçekleştiriyor. Bu projenin mimarı da spor yöneticiliğinden gelen (bir dönem Trabzonspor Asbaşkanlığı yaptı) Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Gerçekten bu vizyonu için İmamoğlu’nu kutlamak gerek. Keşke ülkedeki 900 küsur belediye, İstanbul’un uzak ucundaki Beylikdüzü’nü örnek alsa!..

görsel: van.meb.gov.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.