anadoluverumelimedya.com

Rusya Devlet Başkanı Putin: Türkiye ve İran sayesinde başardık

Türkiye‘nin Astana’da alınan karar doğrultusunda Rusya ve İran‘la ortaklaşa yürüttüğü İdlip operasyonu ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘den açıklamalar geldi.

Reklam alanı

Parlamentolararası Birlik 137. Genel Kurulu açılışında konuştu Putin. Türkiye ve İran ile birlikte yürütülen Astana görüşmeleri sayesinde Suriye‘de 4 farklı gerilimi azaltma bölgesinin kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını hatırlattı.

Bu sayede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararı doğrultusunda Suriye hükümeti ve muhalefet arasında diyalog şartlarının oluştuğunu kaydeden Putin “Atılan adımlar sayesinde Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunarak, terörizmden arındırılmasına ön ayak olundu.” diye konuştu.

Rus lider İdlib ve 3 bölgede çatışmasızlık bölgesi kurulmasının Türkiye ve İran’ın sayesinde olduğunun altını çizdi.

Terörizmle mücadele konusunda çifte standartlı davranılmaması gerektiğine de işaret eden Putin “Rusya, gerçek ortaklıkların kurulduğu bir yapı içerisinde terörizmle mücadele etmeye devam edecek.” ifade etti.

Suriye’nin savaş sonrası yeniden yapılandırılması konusunda uluslararası topluma seslenen Putin “Bölge ülkelerinin de bu konuda etkin bir rol üstlenmesi gerekiyor.” dedi.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.