anadoluverumelimedya.com

ABD, İran için kararını verdi… Devrim Muhafızları yaptırım listesinde

Reklam alanı

Trump, İran ile 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmayla ilgili yeni stratejisini açıkladı. Trump, söz konusu anlaşmanın kötü bir anlaşma olduğunu ve İran’a nükleer silah programına devam etmek için bir fırsat sunduğunu ileri sürerek, kongreye anlaşmayla ilgili ‘eksikliklerin’ giderilmesi talimatını verdiğini, bunun bir sonuca ulaşmaması halinde inisiyatif alarak anlaşmayı sonlandıracağı uyarısında bulundu.

Trump canlı yayında İran stratejisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Trump, “100 milyar dolardan fazla kullandı İran rejime destek vermek için. Bu para yığınını düşünün. Bu para acaba nereye gitti? Birkaç yıl içerisinde İran hızlı bir şekilde nükleer silah geliştirebileceği konuma gelebilir. İran’ı nükleer silaha götüren yolda sadece bir geciktiren anlaşma olabiilir. ABD açısından en kötü tarafı şu; bütün para doğrudan İran’a verildi. İran rejimi pek çok kez anlaşmayı ihlal etmiştir.

İran fanatik bir rejimin kontrolü altında

İran’ın nükleer silahı olmaması için gerekli adımları atıyoruz. İran fanatik bir rejimin kontrolü altında. Rejimin füze programına yeniden bakacağız. Rejimin nükleer silah elde etmemesi için de kapsamlı bir strateji geliştireceğiz. Çoktan atılmış olması gereken adımları içeriyor. İran Devrim Muhafızları teröre destek veren bir gruptur. İran Devrim Muhafızları’na yaptırım uygulanması talimatını verdi. İran’ın bu adımlarına karşı bize destek olması için müttefik ülkelere tavsiye verebilirim.

Müttefiklerimize  çağrı yapıyorum.

İran Devrim Muhafızları, aslında bütün kirli işlerini yapan örgüt. Suriye’de teröristleri desteklemek, sivillere saldırılması için hatta hatta Washington’daki meşhur bir restoranın bombalanmasını bile bunlar tezgahlamıştı. Altımdaki kişilere bütün yetkiyi veriyorum. Bütün ajanlarıma, mecralarımıza da çağrı yapıyorum. müttefiklerimize de çağrı yapıyorum. Siz de bize katılın. İran balistik füze programına karşı birleşelim.

Boşlukları kapatalım, İran dünyayı tehdit edemesin

Bugün ilan ediyorum. Biz artık bu anlaşmayı devam ettirmeyeceğiz ve ettiremeyiz. Bu anlaşmanın sonucu daha fazla şiddet, terör ve İran nükleer terörü anlamına geliyor. Emir veriyorum, bu anlaşmadaki açıkların kapatalım ki bir daha asla İran rejimi dünyayı nükleer silahlarla tehdit edemesin. Eski anlaşmada olan yaptırımları kaldıran maddeler vardı. Bu anlaşmadaki kötü maddelerden bir tanesi de anlaşmanın icra edilmesindeki eksikliklerdi. Kongre zaten çalışmaya başladı. Söylediğim şey çok önemli. Kıtalararası balistik füze üretmemeleri için, İran’ın bir daha nükleer silah da üretememesi için Amerikalılar olarak bir kanunun, anlaşmanın ortaya çıkarılması çok önemli. Eğer bir çözüm bulamazsak kongre ve müttefiklerimizle, bu durumda anlaşmayı bitireceğiz. İran rejiminin mağdurlarının, yani halkının yanında olmaya devam edeceğiz. İran halkı rejimin hamlelerinin bedelini ödemek zorunda kalmıştır.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.