anadoluverumelimedya.com

Cin şişeden çıktı mı?

Bülent Esinoğlu / Ulusalkanal

Reklam alanı

Amerikan vesayetinin hâkim olduğu günlerde, bizler Amerika’nın ülkemiz üzerindeki planlarını deşifre etmeye çalıştığımız da, mecburen, kurduğumuz cümlelerin içinde, hep ABD karşıtlığı olurdu.

Sözde aydın kesimden, o günlerde bize yöneltilen temel eleştiri; “siz Amerika’dan başka bir şey bimez misiniz? Her konunun altında Amerikan parmağı arıyorsunuz. Kafayı ABD ile yemişsiniz derlerdi.

Sözde Batı değerleri ve ittifaklar adına konuşan “akil kişiler” gelişen her kritik konuyu uluslararası hukuku konuşuyormuş gibi yapıp, Amerika’nın ülkemiz içindeki çıkarlarını ve ABD’nin bölge çıkarlarını savunurlardı. Bunları da tüm halkımıza yuttururlardı. Çünkü iktidarlar da muhalefetler de Amerikan vesayetini kabullenmede hemfikirdiler.

Her zaman hükümetler kurup, hükümetler yıkan, koalisyon formülleri üretip, iktidar koltuklarına Amerikan devşirmelerini oturtan ABD, 15 Temmuz’da başarısız olunca, işler değişti.

“Akil Kişiler”, şimdilerde kritik konularda, sözde Batı değerleri, özde Amerikan çıkarları çerçevesinde savunma yapmaya çalışıyorlar.

İşleri çok zor.

Cin şişeden çıktı. Amerikan vesayetinin “akil kişileri” bugünün “hain kişileri” olmaya adaydırlar. Konuştukları her konuda, gerçek kimlikleri hızla ortaya çıkıyor.

Amerika Türkiye ile açıktan savaşırken, “akil kişiler” hala sanıyorlar ki, Amerikancılığımızı anti Erdoğancılık kisvesiyle yürütürüz.

Vize Krizi konusunda bile hala Erdoğan’ı suçladığını sanarak, Amerika’yı dolaylı olarak savunmaya çalışıyorlar.

Amerika ile Türkiye arasında daha çok krizler çıkacak. Çünkü ABD Suriye’nin kuzeyinden namlularını Türkiye’ye doğrultmuş. Her gün bir yerden ateş ediyor.

Eskinin akil, şimdinin hain kişileri her şey ortadayken Amerika’yı hala savunmanın bir yolunu bulsalar da çember daralıyor.

Amerika’nın bölge çıkarlarını savunan akil kişiler şunu iyi bilmelidirler; Amerika’nın bölgemizde Büyük Kürdistan kurma projesi, onun için hayati önemdedir. Artık PKK onun için Türkiye’den daha değerlidir.

Kürdistan kurularak bölgenin sürekli istikrarsızlık içinde tutulması ABD için temel stratejidir.

Çünkü petro-doların hakim olması için Suudi Arabistan ve İran’ın sürekli birbirine karşı provake edilmesinin gerekli olduğunu ABD biliyor.

Suudi Arabistan’a, “ben seni İran’a karşı korurum” vaadi ile Suudilerin petrolünün dolarla satmasını sağlama alıyor.

Bölgede Kürdistan, sadece Şii Sünni savaşları olursa kurulur. Türkiye’nin buna müsaade etmemesi ve İran Rusya ile birlikte davranması ABD planlarını alt üst etmiştir.

Kriz vize krizi değil, petrolün dolarla satılıp satılmaması krizidir. Çünkü altına konvertibl Çin Yuan’ını, Suudi Arabistan eninde sonunda kabul etmek zorunda kalacaktır.

Petro-dolar bittiğinde, Amerikan doları da biteceğinden, Kürtdistan kurulması, bölgenin istikrarsızlaştırılması ABD için birinci önceliktir.

Yaşadıklarımızın arkasında enerji çıkarları vardır. ABD’nin petro-dolar çıkarı Türkiye’den daha önemlidir.

Bu sebepten, PKK Amerika için Türkiye’den daha değerlidir.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.