anadoluverumelimedya.com

Barzani referandumu sonrası tutuklama kararları çıkarıldı

Irak Federal Mahkemesi  25 Eylül’deki gayrimeşru referandumu gerçekleştiren kişiler hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Reklam alanı

Yüksek Yargı Konseyi Sözcüsü Hakim Abdulsetar Bayrakdar, “Rusafa Mahkemesi, Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumuna öncülük eden Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkan ve üyeleri hakkında tutuklama kararı çıkarmıştır” dedi.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, mahkemenin kararına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak  Bölgesel Yönetimi’nin  referandumdan dolayı Bağdat ile diyalog çağrılarına ilişkin” Referandumu hiç kimseyle tartışmayacağız ve bu iptal edilmeden de müzakerelerde bulunmayacağız.” dedi.

Mesut Barzani hakkında tutuklama emri olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan İbadi, “Bu çerçevede kimi isimlerden söz ediliyor. Bu bakımdan yasal prosedürü bekliyoruz” dedi. İbadi, kimi Kürt yetkililerin Irak’a ait havaalanlarını kullanırken sorun yaşayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonlarla ilgili de konuşan İbadi, IŞİD’in bu yıl Irak’ta bitirileceğini söyledi. Irak Başbakanı, Peşmerge kuvvetlerine de çağrıda bulundu; “Irak merkezi güçleriyle çatışmaya girmeyin” uyarısı yaptı.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.