anadoluverumelimedya.com

Fenerbahçe’nin rakibi ABD’li basketçiler Türkiye’ye alınmadı

Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Nadezhda Orenburg takımının ABD’li oyuncuları Türkiye’ye alınmadı.

Türkiye ve ABD arasındaki vize krizi sporu da etkilemeye başladı. Fenerbahçe’nin Kadınlar Euroleague’de karşılaşacağı Nadezhda Orenburg takımındaki 2 ABD’li basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklandı.

Reklam alanı

Sözcü’nün haberine göre, Amerikan Emma Cannon ve Brionna Jones, Euroleague’in Nadezhda ile Fenerbahçe arasındaki ilk tur maçında oynamayacaklar. Türk yetkililer, basketbol oyuncularının ülkeye girmesine izin vermezken oyuncular Moskova’ya geri dönmek zorunda kaldı.

Rus basınına konuşan Nadejda Orenburg basketbol kulübünün Başkanı Oleg Hramkin, “Türk yetkililer ABD’li Emma Cannon ile Brionne Jones’un girişini yasakladı. Resmi sebep Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde ani bozulma. Kulüp iki kilit oyuncusu olmadan sezona başlayacak”dedi.

Durumun ‘skandal’ olduğunu vurgulayan Hramkin, Avrupa Ligi’ne iki basketbolcu olmadan başlayacaklarını ancak buna rağmen kazanacaklarını belirtti.

“Fenerbahçe” ile “Nadezhda” arasındaki maç 11 Ekim Çarşamba günü yapılacak.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.