anadoluverumelimedya.com

En büyük korkusu erken yaşta evlendirilmekti…Tenisle hayatı kurtuldu

Tenis sayesinde katıldığı turnuvalarda elde ettiği özgeçmiş puanlarıyla, üniversiteyi kazanmanın gurununu yaşayan Şükran, “Siirt’in en genç ilk kadın tenis antrenörü olarak, olimpiyatlara sporcu yetiştirmek istiyorum” diye konuştu.

Reklam alanı

Fanatik’ten Hatice Yücel’in haberine göre herkesin anlatacak bir hikayesi vardır, onunki ise hem spor hem de eğitim yönünden tüm gençlerin ufkunu açacak nitelikte… 1999’da Siirt’te doğan, babasının köy koruyuculuğundan kazandığı maaşla gecinen 6 kardeşli ailenin bir ferdi olan Şükran Öztürk’ün hayalleri; tenis ve şehire atanan antrenör Murat Koçak’la gerçeğe dönüştü. ‘En korktuğum şey erken yaşta evlendirilmekti’ diyen Şükran’ın tek hayali ise; Beden Eğitimi Öğretmeni olmaktı.

2016’da her şey değişti

2014’te tenisle tanışan Şükran, Siirt’teki imkan ve malzeme yetersizliği nedeniyle bu spor dalının sadece vuruş tekniğini ve ünlü tenisçilerin isimlerini öğrenebilmişti. Şükran asıl dönüm noktasını; 2016’da Spor Bakanlığı’nın Siirt Gençlik Spor Müdürlüğü’ne uzman tenis antrenörü Murat Koçak’ı atamasıyla yaşandı. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nin öğrencisi Şükran için okulunun kapalı spor salonu sahip olması ve okul yönetiminin spora sıcak bakması en büyük şanstı. Tabii bu şansı değerlendirmek de başka bir meziyetti, o bunu başardı. İşte 3 yıllık süreç içinde hayallerine kavuşan, hatta hayallerini daha da büyüten Şükran Öztürk, başarı hikayesini FANATİK’e anlattı…

Antrenörlük eğitimi alıyor

“2016 yılında Murat hocanın gelişiyle her şey değişti. Artık tenis oynayacağımız raketimiz, topumuz ve elbiselerimiz vardı hepimiz çok hevesliydik. Bu sporu yapabileceğimize inanmaya başladık. 5- 6 aylık çalışmamız sonucunda okulumuz Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi il birincisi oldu. Katıldığım her turnuva bana özgeçmiş puanı kazandırdı ve bu sayede Siirt Üniversitesi Beden Eğitim Fakültesi Tenis Antrenörlük bölümünü kazandım.”

‘Siirt’e 6 kort yapılacak’

“Başarı insanın tüm hayatını ve karakterini değiştiriyor. Bundan sonraki tüm mücadelem; doğuda yaşanan tüm sıkıntıları çok iyi bildiğim için tecrübelerimle kendi yetiştireceğim sporcularıma elimden geldiği kadar yardım etmek. Aynı Murat Koçak hocam gibi ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya çalışmak. Siirt ilimizde teniste büyük bir atılım var. Önümüzdeki sezon içerisinde şehrimize 6 kortu yapılacak. Bu tesisler için herkese sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım.”

‘Memleketimdeki çocukları tenisle tanıştıracağım’

“Hedefimde hep ilkleri yaşatmak ve ilk olmak vardı. Artık Siirt’in en genç ilk bayan tenis antrenörü olmanın gururunu yaşıyorum. Bu saatten sonra çok önemli görevim ve sorumluluklarım var. Kendi memleketimdeki çocukları tenis ile tanıştırmak, onlara da tenisi öğretip yeni fırsatlar sunmak ve onlara yeni bir gelecek hazırlamak istiyorum. En büyük hayalim ise olimpiyatlara yetiştirdiğim sporcularla katılmak.”

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.