anadoluverumelimedya.com

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Türkiye’ye geliyor

Venezuela‘nın Belarus’un başkenti Minsk’teki büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Maduro Türkiye programı öncesinde, 3 Ekim’de Güney Amerika’yı işgal eden Avrupalı sömürgecilere karşı direnişin sembolü olan Simon Bolivar’ın Minsk’teki anıtının açılış törenine katılacak.

Reklam alanı

TÜRKİYE-VENEZUELA İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Maduro, Minsk ziyaretinin ardından da ‘mali, tarımsal sanayi, enerji politikaları ve askeri’ alanlarda ikili işbirliğinin artırılmasına odaklanan hükümetler arası bir komisyon toplantısına başkanlık etmek için Türkiye’ye hareket edecek.

Venezuela makamlarından yapılan açıklamaya göre, ziyaret programına ilişkin bilgilendirme güvenlik gerekçesiyle daha sonra yapılacak.

‘ATATÜRK’ÜN CUMHURİYETÇİ GELENEĞİNE’ SELAM OLSUN

23 Ağustos’ta, Ulusal Kanal’ın sorusunu yanıtlayan Maduro, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetçi geleneğine selam olsun” demişti.

Venezuela Devlet Başkanı, uydu üzerinden telekonferans ile gerçekleştirdiği uluslarası basın toplantısında dünyanın dört bir yanındaki basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yayında, Türkiye’ye de bağlanan Maduro, Venezuela’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda bekleyen Ankara Büyükelçisi Jose Reyes ve oradaki basın mensuplarını selamladı.

Ulusal Kanal, Nicolas Maduro’ya “Sizin gibi Amerikan emperyalizmiyle mücadele eden Türk halkına mesajınız nedir?” diye sordu. Maduro; bu soruya, “Atatürk” diyerek yanıt verdi. Maduro, “Kültürün ve medeniyetin beşiği Türkiye’ye Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’ne selam olsun” dedi.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.