anadoluverumelimedya.com

Canikli’den ABD’ye: “YPG’ye silah yardımı yapmaya devam ederlerse…”

Canikli, Deniz Harp Okulu’nda Tuzla’daki yerleşkesinde düzenlenen 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış törenine katıldı.

Reklam alanı

‘NEDEN HALA SİLAH YARDIMI YAPIYORSUNUZ?’

Burada bir konuşma yapan Canikli, ABD’nin  terör örgütü YPG’ye silah ve mühimmat gönderdiği haberlerine ilişkin olarak şunları söyledi:

“Bugüne kadar DEAŞ terör örgütüyle mücadelesinde de ona karşı kullanılmak üzere o gerekçeyle Amerika tarafından PYD’ye bu silah yardımı yapıldığı hep ifade edildi. Şu anda DEAŞ terör örgütü tehdidi de büyük oranda ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu örgüte silah verilmesinin hiçbir izahı, gerekçesi kalmamıştır. Peki neden hala silah yardımlarını yapıyorsunuz? Bu silahların er ya da geç Türkiye’ye yönelebileceğini biz biliyoruz, görmekteyiz. Silah yardımı yapan bu ülkeleri her vesileyle en üst seviyeden ikaz ediyoruz. Sadece ikaz etmekle kalmıyoruz ve kalmayacağız.”

‘MASADA BİZE SÖZ SÖYLEME İMKANI ORTAYA ÇIKARDI’

“Bu toprakların savunulmasını hiçbir başka ülkenin, kişinin grubun insafına terk edemeyiz” diyen Canikli, “Eğer arazide varlığınızla olabildiğiniz ölçüde dikkate alınırsınız, masada oyuna dahil edilirsiniz. Biz bunu somut olarak Fırat Kalkanı harekatı sonucu elde edilen pozisyon, arazideki varlığımız bize bu alanlarda daha fazla söz söyleme imkanı ortaya çıkardı ve benzeri operasyonların yapılmasının önünü açtı” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN OYUNA GELMEYECEKTİR’

Canikli sözlerine şöyle devam etti:

“Son günlerde Kuzey Irak’ta yaşanan hadiseler, bizim dikkatimizi Suriye’den başka alanlara çevrilmesi gibi zaafiyetleri ortaya çıkarmayacaktır. Eğer amaçlarından bir tanesi bu ise yani hukuk dışı sözde referandum ile sağlamaya çalışılan amaçlardan biri Türkiye’nin dikkatinin Suriye’den çekilmesiyse Türkiye hiçbir zaman böyle bir oyuna gelmeyecektir. Gereken hassasiyeti Kuzey Irak’ta gösteriyoruz ama Suriye’de atılmasa gereken hangi adımlar varsa bunları kararları Kuzey Irak’taki gelişmeler hiçbir şekilde olumsuz etkilemeyecektir.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.