anadoluverumelimedya.com

Atatürk’ü yağmurdan koruyan minikler

Edirne’nin merkeze bağlı Tayakadın Köyü’nde bulunan Şehit Cem Havale İlkokulu’nun birinci sınıf öğrencileri Damla İnceoğlu, sınıf arkadaşı Dilay Büyükkılıç ve ikinci sınıf öğrencisi Masal Cam, yağmur yağışı sırasında teneffüse çıktıklarında okul bahçesindeki Atatürk büstünün yağmurda ıslandığını gördü.

Reklam alanı

3 minik öğrenciden Dilay Büyükpiliç, arkadaşlarına Atatürk’ü yağmurdan korumaları gerektiğini söyleyince, birlikte koruma kararı aldılar ve çıktıkları iki tenefüs boyunca yağmur altında büstü şemsiye ile korumaya çalıştılar.

Bu anın fotoğrafını çeken bir velinin sosyal medyada paylaştığı bu an günün en çok konuşulan konusu olurken çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı.

Atatürk’ü çok sevdiğini ve yağmurda ıslanmasına dayanamadığını söyleyen Dilay, “Dışarı çıktığımda Atatürk’ün yağmurdan ıslandığını gördüm. Arkadaşım Damla’ya, ‘Atatürk’ü yağmurdan korumamız lazım’ dedim. O da bana ‘ver şemsiyeni koruyalım’ dedi. Boyum büste ulaşmadığından dolayı şemsiyemi Damla’ya verdim. Bu sırada arkadaşım Masal’da yanımıza geldi. Hep beraber Atatürk ıslanmasın diye şemsiye tuttuk. Biraz biz ıslandık ama olsun, Atatürk ıslanmadı” dedi.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.