anadoluverumelimedya.com

İran Genelkurmay Başkanı: Irak’ın kuzeyinde hiçbir grup ya da partinin hakimiyetini kabul etmiyoruz

Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi, ülkesinin kuzeyinde gerçekleşen bölünme referandumunun hemen ardından İran’ın başkenti Tahran’a gitti.

Reklam alanı

Irak Genelkumay Başkanı, İranlı mevkidaşı Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bageri tarafından karşılandı.

İran Genelkurmay Karargahında gerçekleşen görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen genelkurmay başkanları çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İran’ın Irak Hükümeti, Irak ordusu, Haşdi Şabi ile Bağdat’ın hakimiyetine verdiği sınırsız desteğin devam edeceğini söyleyen İran Genelkurmay Başkanı Bageri, bölünme referandumu konusunda Bağdat ile ortak tutumda olduklarını söyledi.

“İran İslam Cumhuriyeti, Irak’ı tek parça ve bir bütün olarak resmen tanımaktadır”diyen İran Genelkurmay Başkanı, “Irak-İran ortak sınırları, Irak Başbakanının dediği gibi, şu anki yasal sınırlardır ve bizler bu ülkenin kuzeyinde hiçbir grup ya da partinin hakimiyetini kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı

İranlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi,“Görüşmede iki ülke arasında mevcut kriz konusunda gerekli askeri işbirliği ve koordinasyon ve yine iki ülke sınırları konularında görüştük” açıklamasında bulundu.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı askeri kaynaklar, Irak Genelkurmay Başkanı liderliğindeki heyetin, İran’ın Irak ve IKBY sınır kapılarının İran tarafını ziyaret edeceğini belirtti.

Yakup Aslan / Tahran
ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.