anadoluverumelimedya.com

IKBY’den Bağdat’ın ‘havalimanlarını teslim edin’ talebine ret

IKBY, bağımsızlık referandumundan sonra merkezi Bağdat yönetiminin sınır kapıları ve havalimanlarını kendilerine teslim edilmesi istemini reddetti.

Reklam alanı

Erbil’de, Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının genel müdürleri ile basın toplantısı düzenleyen IKBY’nin Haberleşme Bakanı Mewlud Bawemurad, Bağdat’ın, havalimanlarının 3 gün içinde teslim edilmesi kararına yanıt verdi.

Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin mülkü olduğunu beliren Bakan Bawemurad, faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Bakan Bawemurad, Bağdat’ın havalimanlarının teslimi ve uçuşların durdurulacağı kararlarının doğru ve yerinde olmadığını, halka olumsuz etkilerinin olacağını söyledi.

Bakan Bawemurad, Erbil ve Süleymaniye dahil bütün havalimanlarının Irak Havacılık Kurumu tarafından yönetildiğini de dile getirdi. Erbil Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Telar Fayeq ise, Bağdat’ın kararının yasal olmadığını belirterek, “Irak Havacılık Kurumu, faaliyetlerini düzgün yürütmüyor” dedi.

BAĞDAT’TAN UÇUŞ YASAĞI

Bağdat yönetimi, Kuzey Irak’a uçuş yapan yabancı havayollarının uçuşlarının askıya alınacağını duyurdu.

Açıklamaya göre, uygulama Cuma günü başlayacak. Lübnan Havayolları, Irak yönetiminin kararına uyacağını duyuran ilk havayolu şirketi oldu.

PEGASUS UÇUŞLARI DURDURDU

Pegasus Hava Yolları CEO’su Mehmet Nane, Bloomberg’e telefon yoluyla yaptığı açıklamada, Erbil’e uçuşların durdurulduğunu belirtti.

THY’DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY) Süleymaniye ve Erbil kentlerine yapılan uçuşlarla ilgili kendilerine bir resmi bildirim olmadığını açıklayarak uçuşların devam ettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Çeşitli basın-yayın organlarında Irak Sivil Havacılık Kurumu’nun Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarını 29 Eylül tarihi itibariyle uluslararası hava trafiğine kapatacağı ile ilgili haberler yer almaktadır. Bu konuda Türk Hava Yolları’na iletilmiş resmi bir bildirim olmamakla birlikte bu iki kente olan tüm tarifeli uçuşlarımız planlandığı şekilde gerçekleştirilmektedir.”

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.