anadoluverumelimedya.com

KMO Yönetim Kurulu üyelerinin görevine son verildi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Kimya Mühendisleri Odası’na (KMO) açtığı davada, KMO Yönetim Kurulu üyelerinin görevden alınmasına karar verildi. Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğurlu, itiraz edeceklerini ve Yargıtay’a gideceklerini söyledi. Uğurlu, bu süreçte yönetim kurulunun görevine devam edeceğini dile getirdi.

Reklam alanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının TMMOB’ye bağlı Kimya Mühendisleri Odasında denetim yapma talebinin reddedilmesi sebebiyle Kimya Mühendisleri Odası’na açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Kimya Mühendisleri Odası bakanlık tarafından yapılmak istenen denetime hukuki bir dayanağı olmadığı nedeniyle itiraz etmişti. Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.

Evrensel’e konuşan Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğurlu, davanın şu an için sonuçlandığını ancak kararın kesinleşmediğini belirtti. Gerekçeli kararın ardından 15 gün içerisinde karara itirazda bulunulacağını ifade eden Uğurlu, itirazdan da bir sonuç alınamazsa Yargıtay’a gidileceğini ancak tüm bu süreçte yönetim kurulunun görevine devam edeceğini söyledi. Uğurlu, Bakanlığın denetim talebini Anayasaya aykırı olması sebebiyle reddettiklerini ve mahkeme heyetinin kararının da Bakanlığın haklı olduğunu göstermediğini dile getirdi. Uğurlu, “Seçimle göreve gelen bir yönetim kuruluyuz, bu sebeple ancak genel kurul kararıyla görevden alınabiliriz” dedi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.