anadoluverumelimedya.com

Erdoğan ABD’de iken bunları yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye gittiği gün, ABD Dışişleri Bakanlığı Erdoğan’ın korumalarının kullanımı için ABD’li bir silah şirketiyle yapılan 1.2 milyon dolar değerindeki anlaşmayı rafa kaldırdı. Erdoğan bu duruma, “Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. ABD’nin bu kararı tepkilere neden olurken, bir tartışma yaratacak gelişme daha yaşandı.

Reklam alanı

Özetle; Erdoğan’ın “şikayeti” doğrulandı.

ABD’nin PKK’nın Suriye kolu YPG’ye gönderdiği 120 TIR’lık silahlar bu sabah örgütün eline geçti.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’a konuşan YPG’den bir yetkili, ABD’nin kendilerine gönderdikleri silah ve zırhlı araçların bu sabah ulaştığını belirterek “ABD, Rakka operasyonu kapsamında bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Geçen hafta ise Deyr ez Zor operasyonu için göndermişti. Bugün bize ulaşan silahlar içerisinde ısı güdümlü füzeler, otomatik makineli tüfekler, doçkalar, dürbünler ve havan topları var. Silahlar ve zırhlı araçlar Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya sokuldu. Oradan da tırlarla Rakka’nın doğusu ve güneyindeki SDG mevzilerinin yakınlarına bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 120 tırla geldi.”

ABD, şimdiye kadar YPG’ye bin 600 TIR’la ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.