anadoluverumelimedya.com

OHAL İşlerini İnceleme Komisyonu’na başvurular 14 Eylül’de sona erecek

OHAL İşlerini İnceleme Komisyonu’na başvurular 2 gün sonra bitiyor. Komisyona şu ana kadar yaklaşık 80 bin kişinin başvurdu.17 Temmuz tarihinde çalışmalarına başlayan komisyon 14 Eylül’den sonra başvuruları tek tek inceleyecek. Komisyon Başkanı Selahaddin Menteş, kararların geciktirilmeyeceğini söyledi

Reklam alanı

Olağanüstü Hal İşlerini İnceleme Komisyonu, 14 Eylül’de son başvuruları alacak.

Hürriyet’in haberine göre, başbakanlık kaynakları, bu komisyona şu ana kadar yaklaşık 80 bin başvurunun yapıldığını belirtti.

Habere göre valilik ve ilgili kurumlar aracılığıyla yapılan başvurular,  tek tek incelenerek sınıflandırıldı ve mükerrer dosyalar birleştirildi. 14 Eylül’den itibaren de dosyaları 7 üye, karar için incelenmeye başlayacak. Komisyonda 200 uzman görev yapıyor.

Kararnamelerle kamu kurumunda ihraç edilen, öğrencilikle ilişiği kesilen, emekli askerken rütbesi alınan, gazete, dergi, televizyon ve radyo gibi kapatılan kurumların sahipleri komisyona başvuru yapabiliyor. Dosyaların incelenmesi sonucunda mağduriyeti giderilmediğini iddia edenler için yargı yolu da açık olacak.

Komisyon Başkanı Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hâkim Selahaddin Menteş, kişinin yargı yolunu kullanmasını hızlandırmak için vaktinde kararlar alınması için çalışacaklarını söyledi.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.