anadoluverumelimedya.com

Almanya Başbakanı Merkel’den Türkiye açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATOortağı Türkiye‘ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini söyledi.

Reklam alanı

Şansölye, Türkiye’ye daha sıkı seyahat uyarısı yapmak için hiçbir neden görmediğini ve seçeneklerin açık tutulacağını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “(Silah ihracatına ilişkin) Türkiye’nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılamayız ki bunların sayısı az değil, silah satışını dondurduk” demişti.

Gabriel, “eğer bir NATO üyesi talep ederse, Berlin’in silah göndermekle yükümlü olduklarını hatırlatarak bunun şu an mümkün olmadığını” belirtmişti.

AB Bakanı Ömer Çelik Londra’da yaptığı açıklamada silah satışıyla ilgili, “Silah satış mevzusu ise şöyle, Türkiye bu silahları DEAŞ ve PKK ile mücadele için kullanıyor. Silah vermemeleri Türkiye’ye zarar vermez. Türkiye kendini egemen bir devlet olarak korur.Bizim burada verdiğimiz etkili mücadele ile Türkiye bir devlet olarak kendi sınırlarını koruyor. Ama aynı zamanda da Avrupa’nın güvenliğini ve sınırlarını koruyor. Dolayısıyla Türkiye’nin terörle mücadelesinde bir zaaf ortaya çıkarmak demek Almanya’nın ve Avrupa’nın da güvenliğinde bir zaaf ortaya çıkarmak demektir. Günübirlik konuşulacak bir konu değil. Almanya’nın güvenlik meselesini politik meselelerden uzak tutması lazım. ” ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.